Abuzuri justiție. De acest lucru îl acuz pe Iohannis. Vom avea nevoie de ani

Președintel Klaus Iohannis, lideri PNL și PPE.
Președintel Klaus Iohannis, lideri PNL și PPE.

În contextul abuzurilor din justiție din ultimii ani, România are nevoie de o bună perioadă pentru a depăși acest moment.

Legea răspunderii magistraților a fost dată. Dar este inoperantă. A fost mutilată, acum practic nu poate fi utilizată. Lucrurile s-ar putea regla în ani de zile.

Este importantă persoana președintelui României. În general noi nu trebuie să ne plângem. Ne dăm seama brusc că nu avem autostrăzi, școli, spitale. Dar poporul român l-a votat două mandate pe Traian Băsescu. Tot poporul l-a votat pe Klaus Iohannis. Sunt niște confirmări. Unii o să spună că președintele nu face autostrăzi.

Aceasta este o retorică ieftină. Președintele are foarte multă putere în România și utilizarea acestei puteri poate avea consecințe dramatice. Traian Băsescu spre exemplu și-a folosit puterea pentru a ține societatea și clasa politică sub control. Nu prin metode democratice ci prin metode polițienești tipice statului subteran, cu poliție politică și dosare la comandă.

Pe domnul Klaus Iohannis eu nu pot să îl acuz până acum de așa ceva. Dar îl acuz de un lucru foarte grav: că nu a reușit în patru ani și jumătate să închidă epoca Băsescu. Nu cred că în istorie Klaus Iohannis va rămâne ca Traian Băsescu, un om care a făcut dosare politice la comandă. Dar acum sistemul îi chinuie și îi hăituiește pe adversarii politici ai domnului Iohannis. E important ce votează poporul român în această toamnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel