Abuz sexual împotriva minorilor. Papa Francisc, anunț important privind legile

Papa Francisc a făcut un anunț important în ceea ce privește legile canonice privind abuzurile sexuale împotriva minorilor.

Papa Francisc a declarat joi că o revizuire a legii canonice privind abuzurile sexuale împotriva minorilor comise de membri ai clerului este în curs de desfăşurare, fără a anunţa totuşi modificările care vor fi făcute, relatează AFP.

Victimele abuzurilor sexuale au cerut multă vreme o definiţie mai clară a agresiunii sexuale împotriva minorilor, în timp ce legea canonică internă a Bisericii catolice vorbeşte despre "delicte împotriva celei de-a şasea porunci a Decalogului" (să nu ucizi).

Apreciază eforturile de revizuire a normelor privind delictele grave

Suveranul pontif argentinian, care a primit joi membrii Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei, a declarat că apreciază "eforturile acestora de revizuire a normelor privind delictele grave", în ceea ce priveşte minorii.

Congregaţia pentru Doctrina Credinţei răspunde în mod special de gestionarea dosarelor de agresiuni sexuale comise de membri ai clerului Bisericii catolice, semnalate în întreaga lume. Ea este cea care decide instrumentarea unor eventuale procese interne ale Bisericii.

"Vă îndemn să continuaţi cu fermitate"

"Angajamentul vostru merge în direcţia corectă prin actualizarea legislaţiei în vederea eficientizării procedurilor (...)", a declarat papa Francisc.

"Vă îndemn să continuaţi cu fermitate", a adăugat papa Francisc, amintind că Biserica trebuie "să procedeze cu rigurozitate şi transparenţă pentru protejarea Sfintei Taine şi a demnităţii umane încălcate, în special a copiilor".

În decembrie trecut, Papa Francisc a făcut un nou pas în lupta împotriva agresiunilor sexuale din cadrul Bisericii, prin ridicarea secretului pontifical asupra acestor delicte. Astfel, plângerile, mărturiile şi documentele din procedurile interne ale Bisericii cu privire la agresiuni sexuale pot fi de acum predate magistraţilor justiţiei civile, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel