Abuz în serviciu, prag. Cătălin Ivan: Vă explic această ticăloșie

Europarlamentarul Cătălin Ivan a reacționat dur după proiectul legislativ care impune un prag de 100.000 de euro pentru abuzul în serviciu.

Cătălin Ivan consideră măsura o ”pură ticăloșie” și spune că inițiatorii trebuie excluși de urgență din PSD. Europarlamentarul aduce în discuție o directivă europeană și lupta UE împotriva corupției.

”Vă explic în câteva rânduri de ce inițiativă unor parlamentari este pură ticăloșie, și de ce aceștia ar trebui să-și piardă automat calitatea de membri de partid. Dacă PSD nu ia măsuri urgente față de inițiatori, atunci va confirmă suspiciunea că singura rațiune de a exista a acestui partid în ultimele luni este de a proteja un grup restrâns de indivizi extrem de bogați și de corupți. Prin această inițiativă, deputatul Rădulescu ar fi trebuit să-și încheie automat cariera politică într-un partid democratic, european, angajat total în eradicarea corupției, mai ales într-o țara atât de săracă precum România.

În vara acestui an, Comisia Europeană a adoptat Directiva 1371 privind "combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii prin mijloace de drept penal" care prevede pedepse de minimum 4 ani de închisoare dacă prejudiciul e mai mare de 100.000 de euro.

Pragul sub care un stat membru UE poate renunță la acțiunea penală împotrivă unei persoane fizice care a deturnat fonduri UE este unul mic, de doar 10.000 de euro. Directiva stabilește standarde înalte în combaterea furtului din banii plătiti de contribuabilii europeni: "Corupția constituie o amenințare deosebit de gravă pentru interesele financiare ale Uniunii".

Această Directiva trebuie implementată până în vară anului 2019, fix în perioada în care România va avea președinția Consiliului Uniunii Europene. Deci, pe perioadă în care România va deține un rol cheie la nivel european, va trebui să explice de ce nu pune în aplicare o directiva atât de importantă sau, la fel de rău, de ce pentru banii europeni sunt reguli atât de stricte, cu un prag de doar 10.000 de euro, în timp ce pentru banii naționali pragul este de 20 de ori mai mare”, a transmis Cătălin Ivan pe pagina personală de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel