Abu al-Baghdadi, liderul Statului Islamic, ucis într-un atac aerian

Liderul Statului Islamic, Abu al-Baghdadi, ar fi fost ucis, duminică, în urma unui atac aerian al armatei siriene. Informația nu a fost confirmată.

Conducătorul grupării teroriste „Statul Islamic", Abu al-Baghdadi, ar fi fost ucis în timpul unui atac aerian asupra oraşului sirian Rakka, au anunţat mai multe portaluri de ştiri, care citează o informaţie difuzată de un post de televiziune din Siria.

Publicaţiile aparţinând grupării jihadiste nu făcut nicio precizare sau dezminţire privind lichidarea liderului ISIS.

Activiştii sirieni au confirmat că şapte civili şi-au pierdut viaţa în ultimul raid aerian de la Rakka, dar nu au menţionat nimic de soarta lui al-Baghdadi, scrie Realitatea.

Liderul ISIS nu s-a mai adresat în niciun material de propagandă din noiembrie 2016. Al-Baghdadi (numele lui real este Ibrahim Awad Ibrahim al-Badry) a apărut pentru prima dată în public în iulie 2014, când într-o moschee din Mosul, ocupată de Statul Islamic, acesta a proclamat „califatul islamic" în Orientul Mijlociu.

De atunci în presă au apărut în repetate rânduri informaţii despre lichidarea acestuia, însă de fiecare dată acestea nu s-au confirmat, potrivit Adevarul.ro.

Nu este pentru prima dată când presa siriană anunţă moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi. Asemenea anunţuri s-au doverdit în mod repetate ca fiind eronate, dar există informaţii potrivit cărora liderul grupării s-a retras în Rakka după ce forţele guvernamentale irakiene i-au îndepărtat pe jihadişti din Mosul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel