Abbas a ameninţat la ONU că va rupe toate acordurile încheiate cu Israelul

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a ameninţat joi de la tribuna Adunării Generale a Naţiunilor Unite că va rupe toate acordurile încheiate cu Israelul dacă viitorul guvern israelian va încerca să pună în aplicare anexarea unei părţi a Cisiordaniei, aşa cum a promis Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

,,Dacă un viitor guvern, indiferent care va fi el, va avansa cu acest plan' de anexare, 'vom abroga toate acordurile semnate' cu Israelul şi 'vom încheia cu toate obligaţiile care decurg din ele', a spus Abbas. 'Respingem pe deplin acest plan', a adăugat el. 'Este de datoria noastră să ne apărăm drepturile prin toate mijloacele posibile, indiferent de consecinţe, rămânând în acelaşi timp angajaţi faţă de aplicarea dreptului internaţional şi lupta împotriva terorismului', a precizat preşedintele palestinian, care a mai făcut declaraţii similare în iulie.

La începutul anilor 1990, Israelul şi palestinienii, conduşi pe atunci de Yasser Arafat, au semnat o serie de acorduri de pace sub egida SUA. În vârstă de 84 de ani, Mahmoud Abbas a promis de asemenea în faţa Adunării Generale a ONU să organizeze alegeri. Ultimele alegeri au avut loc în 2006 şi au fost câştigate în Fâşia Gaza de mişcarea Hamas, concurent al partidului Fatah al lui Mahmoud Abbas. 'La întoarcerea în ţară, voi convoca alegeri locale regulate în Cisiordania, în Fâşia Gaza şi în Ierusalimul de Est, iar toţi cei care se vor opune acestor alegeri vor trebui să răspundă pentru actele lor în faţa lui Dumnezeu şi a comunităţii internaţionale', a declarat preşedintele palestinian. În decembrie 2018, el a mai promis să organizeze noi alegeri palestiniene în interval de şase luni.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel