A XVIII-a ediţie a UniFest, în perioada 8-18 noiembrie, eveniment organizat de Uniunea Studenţilor

Studenţii din 12 centre universitare vor beneficia de 5.000 de bilete gratuite la spectacole de teatru şi film în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a Festivalul naţional UniFEST, organizat de Uniunea Studenţilor din România.

'UniFEST este un eveniment devenit deja tradiţie pentru toţi studenţii, care se desfăşoară la nivel naţional, mai precis în 12 centre universitare din toată ţara prin intermediul celor 110 asociaţii membre USR. Anul acesta, festivalul se desfăşoară în perioada 8-18 noiembrie. Acesta debutează prin conferinţe de presă simultane în Bucureşti, Iaşi, Suceava, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Sibiu, Oradea, Arad, Timişoara, Craiova, Târgovişte şi Constanţa', se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Potrivit sursei citate, în prima zi a festivalului vor fi promovate activităţile de voluntariat prin intermediul Paradei Asociaţiilor Studenţeşti, prin care ONG-urile sărbătoresc voluntariatul. Activităţile sportive sunt şi ele prezente în zilele de festival, având loc în weekenduri, pe 9-10, respectiv 16-17 noiembrie.

Pe lângă acestea, tinerii studenţi vor putea participa şi traininguri pe diferite teme. 'Ca în fiecare an, studenţii beneficiază de acces gratuit în baza legitimaţiei de student la spectacolele de teatru şi de film din cadrul UniFEST, precum şi la intrarea în muzee, deviza consacrată fiind 'Distracţie gratis, nu degeaba!'. Ca evenimente de tradiţie, în cadrul festivalului va avea loc Noaptea Albă a Teatrului Studenţesc, cea care oferă studenţilor posibilitatea şi plăcerea de a se bucura de spectacole de teatru până la răsăritul soarelui.

Totodată, printre evenimentele cu care Uniunea a atras studenţii se numără: Seara românească, Seara de film, Seara de Folk, Seara de Stand-Up, Conferinţa motivaţională, unde distracţia şi buna dispoziţie nu vor lipsi', afirmă aceeaşi sursă. Festivalul studenţesc se va încheia pe data de 18 noiembrie în acelaşi stil, cu un 'megaconcert'. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin ARCUB. De asemenea, acesta va avea loc în parteneriat cu Ministerului Tineretului şi Sportului, Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti, Complexului Cultural Sportiv Studenţesc Tei, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel