Urmărește emisiunea live


A renunțat la 4 miliarde de euro moștenire și cere taxe mai mari pentru bogații lumii: ”E vorba de corectitudine”

Sursa Foto YouTube SWR1 Leute
Sursa Foto YouTube SWR1 Leute

Austriaca Marlene Engelhorn, descendenta fondatorului gigantului chimic BASF, a spus nu unei averi lăsate de bunica ei. 

Austriaca a renunțat la o moștenire de 4 miliarde de euro considerând-o un privilegiu nedrept, potrivit unui articol publicat de News Rebeat.

Moștenirea i-a fost lăsată de către bunica acesteia care se află pe locul 687 în clasamentul celor mai bogați oameni din lume al revistei Forbes.

Fata, care studiază Limba și Literatura Germană la Viena, a declarat presei germane și austriece: "Nu este vorba despre voință, ci despre corectitudine. Nu am făcut nimic pentru a primi această moștenire. Acesta este noroc pur la loteria nașterii".

Și pentru tânără, prea mulți bani riscă să devină o problemă și nu un avantaj, deoarece bogăția excesivă poate duce mai degrabă la tensiuni, probleme și neînțelegeri decât la soluții. ”Nu ar trebui să decid ce să fac cu banii familiei mele, pentru care nu am lucrat”, a spus tânăra austriacă într-un dialog cu presa germană și austriacă.

"Gestionarea acestei bogății durează mult. Nu este planul meu de viață. Nu este că nu vreau să fiu bogată, ci doar că nu vreau să fiu atât de bogată", a recunoscut ea. 

”Ca persoană care s-a bucurat de beneficiile bogăției toată viața, știu cât de distorsionată este economia noastră și nu mai pot să stau și să aștept ca cineva, undeva, să facă ceva”, a mai declarat tânăra într-un interviu pentru BBC.

Engelhorn a explicat că este conștientă că este o persoană privilegiată și, de asemenea, o ”fată bogată”, dar respinge această avere: ”Nu aș putea fi fericită cu atât de mulți bani”.

În trecut, Engelhorn împreună cu alți 49 de moștenitori ai unor mari averi au înființat ”Taxmenow”, inițiativă conform căreia statul ar trebui să gestioneze majoritatea averilor miliardarilor. Fata nu numai că cere o redistribuire mai mare a bogăției, dar vrea și ca cei cu mai mulți bani să plătească mai multe taxe pentru o mai mare echitate socială.

Citește și:

Miliardara filantroapă Lily Safra a murit

Miliardara Lily Safra, văduva bancherului Edmond Safra, a decedat sâmbătă, la vârsta de 87 de ani, transmite Agerpres, Tristul anunț a fost făcut într-un comunicat de presă de Fundaţia Edmond J. Safra, a cărei preşedinte era, transmite AFP.

"Timp de mai bine de douăzeci de ani, doamna Safra a susţinut cu fidelitate moştenirea filantropică a mult-iubitului ei soţ Edmond, sprijinind sute de organizaţii din întreaga lume", i-a adus omagiu fundaţia.

Înmormântarea sa va avea loc pe 11 iulie la Geneva.

Născută în Porto Alegre, Brazilia, Lily Safra şi-a petrecut o parte din viaţă la Monaco şi apoi la Geneva, unde a şi murit. S-a căsătorit cu Edmond Safra în 1976 şi i-a moştenit averea după moartea acestuia, în 1999, într-un incendiu în apartamentul său din Monaco provocat de către unul din îngrijitorii săi, caz care a ţinut prima pagină a ziarelor la acea vreme.

Cunoscută pentru donaţiile sale filantropice, Lily Safra a sprijinit în special cercetările privind boala Parkinson şi alte boli care afectează creierul. Printre altele, a donat zece milioane de euro Fundaţiei Heritage, a doua zi după incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris.

O nouă moarte bizară în Rusia. Yury Voronov este al șaselea manager cu legături Gazprom mort în condiții suspecte

Un miliardar rus, director de top legat de gigantul energetic Gazprom a fost găsit mort la conacul său, acum câteva zile, a informat presa locală, potrivit The Independent.

Yury Voronov, șeful unei companii de logistică care deținea contracte profitabile cu Gazprom, a fost găsit mort într-o piscină din curtea casei lui, într-o suburbie de lux, lângă Sankt Petersburg. Se pare că rusul a murit în urma unei împușcături în cap. Voronov a fost fondatorul și CEO-ul companiei de transport și logistică Astra-Shipping, care a lucrat cu Gazprom în Arctica. Potrivit publicației rusești 47news, un pistol a fost găsit în apropierea piscinei, iar la fundul acesteia erau mai multe carcase de gloanțe. Trupul lui Voronov fost găsit luni în jurul orei 14. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel