A murit Sorin Frunzăverde

Fostul ministru Sorin Frunzăverde a murit azi la un spital din Reșița. Acesta suferea, de mai mulți ani, de o boală incurabilă.

Conform unor informații din cercul de apropiați ai fostului ministru Sorin Frunzăverde suferea de o boală incurabilă. Acesta fusese operat de urgență în Germania, în 2017 când i-a recidivat boala, medicii găsind o tumoare de 12 centimetri. Prima operație a fost în anul 2015 în perioada când susținerea lui Klaus Iohannis i-a adus și primele probleme penale. Fost președinte al Consiliului Județean Caraș Severin, Sorin Frunzăverde a fost condamnat în ianuarie 2016 la doi ani cu suspendare în dosarul alegerilor prezidențiale din 2014. El a fost acuzat că și-ar fi exercitat ilegal influența în scopul obținerii mai multor voturi în favoarea candidatului PNL. Acesta avea 59 de ani și a fost ani la rând unul dintre cei mai mari susținători ai lui Klaus Iohannis. 

"Starea lui era critică de o săptămână", a precizat dr Waldemar Murgu, director al Spitalului din Reşiţa. Potrivit sursei citate, decesul acestuia a survenit în jurul orei 11,00.

Sorin Frunzăverde avea vârsta de 59 de ani. De profesie inginer metalurgist, el a deţinut în guvernele din perioada 1996-2000 funcţiile de ministru al Mediului, Turismului şi Apărării, reprezentând Partidul Democrat (PD). În perioada 2001-2004 a fost deputat PD ales în judeţul Caraş-Severin. De asemenea, a mai fost ministru al Apărării în guvernarea Tăriceanu, în perioada 2006-2007.

Ioan Borduz: Este un moment extrem de trist. A fost un om de la care am învățat foarte multe. Am fost alături de el până în ultimul moment. Era inevitabil. Și el era conștient de ceea ce urma.

Elena Udrea: Nu știam că este în suferință. Am fost colegi. Nu ne-am văzut de mult timp. A fost un om extraordinar. Un profesionist desăvârșit. Un politician cu experiență, un om cult. Un caracter puternic. A fost genul acela de politician de la care aveai ce învăța. Îmi pare extrem de rău. Nu am știut.  M-a luat prin surprindere această veste. Regret enorm.    


În perioada 2001-2011 a fost vicepreşedinte al Partidului Democrat, devenit ulterior Partidul Democrat Liberal (PDL), ocupându-se de Departamentul Relaţii Internaţionale al formaţiunii. El a fost considerat artizanul primiri PD în Partidul Popular European, după ce anterior fusese în Internaţionala Socialistă.

În 2007 a fost ales deputat în Parlamentul European din partea PDL, renunţând la această calitate după ce a fost ales în 2008 preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel