A murit cântăreaţa Lucky Marinescu

foto: captura youtube
foto: captura youtube

Cântăreaţa Lucky Marinescu a decedat miercuri, la vârsta de 83 de ani. Anunţul a fost făcut de fiul artistei. 

'Lucky Marinescu, o mare voce a muzicii uşoare româneşti din anii '70, s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de 10 ianuarie, în urma unei suferinţe de boală îndelungate. (...) O voce unică, un adevărat simbol al muzicii româneşti, Lucky Marinescu a trăit prin muzică şi pentru muzică. Amintirea ei va dăinui peste ani în inimile şi sufletele noastre', este mesajul transmis de Lawrence Marinescu.

Lucreţia 'Lucky' Marinescu s-a născut la 12 iulie 1934 în oraşul Cahul, România, azi în Republica Moldova. În anul 1940 familia ei s-a stabilit la Cluj-Napoca. Artista şi-a făcut studiile la Liceul „Sfânta Tereza", după care a urmat cursurile Conservatorului „Gheorghe Dima". A lucrat la Teatrul de Operetă şi mai apoi la Teatrul „Contantin Tănase" din Bucureşti.

În anul 1954 a fost angajată la Teatrul „Savoy" din Bucureşti şi a debutat în spectacolul „Magazinul de stat", cu Nicolae Stroe şi Zizi Şerban. Între anii 1972 şi 1973, Lucky Marinescu a făcut parte din echipa artistică a Teatrului „Ion Vasilescu" din Bucureşti cu care a făcut turnee în ţările Europei. A cântat pe scena Olympia din Paris şi la Teatrul de Revisă Bobino, Montparnasse, Paris.

Este cunoscută pentru interpretare unor piese precum„Replici" - compusă de Laurenţiu Profeta, pe care a cântat-o în duet cu Cornel Constantiniu, şi „Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie".

Lucky Marinescu a lansat albumele „Melodii de neuitat" (1999), „Cele mai frumoase melodii" (2000), „Cântec drag" (2003), „Nu mă uita, Lucky" şi „Cuvinte de iubire" (2008).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel