Urmărește emisiunea live


A început operaţiunea de salvare a oilor de la bordul navei scufundate în Portul Midia

Navă scufundată. Foto: ISU CT
Navă scufundată. Foto: ISU CT

A început operaţiunea de salvare a oilor de la bordul navei Queen Hind, scufundată parţial în Portul Midia.

Aproximativ 40 de oi din cele 14.600 aflate la bordul navei Queen Hind au fost salvate duminică după-amiază, până la ora 16,30, după ce vaporul sub pavilion Palau s-a scufundat parţial duminică dimineaţă în bazinul Portului Midia, informează ISU Dobrogea, scrie Agerpres. 

Potrivit liderului de sindicat al Agenţiei Române pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), aflat la faţa dezastrului, Robert Robescu, operaţiunile de salvare a animalelor vii de pe puntea navei Queen Hind, scufundată parţial pe bordul drept (tribord), vor continua atâta timp cât este vizibilitate optimă.

La faţa locului sunt mobilizate aproximativ şapte nave şi şalupe şi alte patru bărci rapide tip RIB, de la ARSVOM, Garda de Coastă şi ISU, dar nu am primit până acum un plan de acţiune, asumat de către o autoritate, astfel că fiecare entitate acţionează în funcţie de aria de responsabilitate specifică, din câte am observat. În mod sigur vom continua operaţiunile, la bordul navei şi mâine dimineaţă, pe lumină, a declarat, pentru Agerpres, Robert Robescu.

Nava încărcată cu 14.600 de oi

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, de 3785 tdw, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a înclinat periculos şi s-a scufundat parţial pe bordul drept, duminică, în bazinul Portului Midia, după ce a plecat de la cheu, a informat Inspectoratul Poliţiei Judeţene (IPJ) Constanţa.

Conform sursei citate, apelul de urgenţă a fost primit la ora 11,51, prin dispeceratul 112, fiind solicitată intervenţia pentru salvarea echipajului de la bord şi a unui marinar căzut în apa Portului Midia.

Marinarul căzut peste bord a fost salvat de către autorităţile portuare, atât el, cât şi colegii săi preluaţi de pe navă fiind aduşi în siguranţă, la cheu, de către angajaţii Căpităniei Portului Midia. Marinarul recuperat din apă a primit îngrijiri la ţărm, dar a refuzat transportul la spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel