UPDATE Lovitură de teatru la votul pentru noul președinte al Camerei Deputaților, în locul lui Liviu Dragnea

În ședința în plen a Camerei Deputaților României din 29 mai 2019 urmează a fi votat noul președinte, cel care va ocupa locul lăsat vacant de Liviu Dragnea. 

Marți, locul lui Liviu Dragnea la președinția Camerei Deputaților a fost vacantat în urma condamnării sale la 3 ani și jumătate de închisoare. De asemenea, a fost vacantat și locul de deputat. În aceeași zi a fost votat noul lider al deputaților.

Atilla Korodi, UDMR, a solicitat, la reluarea lucrărilor de după ora 12.00, ca votul să fie amânat cu o săptămână. Propunerea nu a fost supusă votului, ci s-a acordat o pauză de consultări de 30 de minute.

UPDATE 1: La reluarea lucrărilor s-a votat propunere de amânare. Propunere a fost RESPINSĂ cu 160 'contra', 122 'pentru' și 2 anulate.

UPDATE 2: Se votează pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, prin vot secret.

Votul de marți este și o încercare pentru PSD pentru a-și testa majoritatea în Camera Deputaților. 

PNL, USR şi PMP au anunţat că o vor susţine pe Raluca Turcan pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Anunţul a fost făcut de liderii USR - Dan Barna, PMP - Eugen Tomac şi de liderul deputaţilor liberali - Raluca Turcan, într-o declaraţie comună de presă Propunerea PSD pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor este Marcel Ciolacu, după cum a anunţat preşedintele interimar al formaţiunii, Viorica Dăncilă. De asemenea, grupul UDMR l-a desemnat pe Kelemen Hunor drept candidat pentru această funcţie. Totodată, deputaţii Pro România urmează să decidă dacă vor merge cu un candidat propriu.

Citește și: A fost vacantat locul lui Liviu Dragnea în Camera Deputaților. Începe lupta pe funcție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel