A fost înfiinţată o filială MediaSind la TVR Iaşi

Membrii filialei MediaSind TVR Iaşi au constituit vineri o filială SRJ MediaSind şi au ales noua conducere, funcţia de preşedinte revenindu-i în urma votului jurnalistei Maria Florea. Maria Florea îi va avea ca vicepreşedinţi pe Lucian Lucescu, Adrian Vulpe şi Florin Pavel, iar în funcţia de secretar a fost aleasă Mihaela Apostoae.

'Prezenţi la şedinţa de constituire a Filialei MediaSind TVR Iaşi, preşedintele Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, Cristinel Godinac şi Sorin Torică, preşedintele filialei MediaSind TVR au analizat, împreună cu membrii MediaSind TVr Iaşi, problemele grave cu care se confruntă salariaţii din Studioul Teritorial Iaşi.

Ei sunt nemulţumiţi de condiţiile inumane în care sunt obligaţi să lucreze angajaţii TVR, un sediu în care sunt înghesuiţi salariaţii TVR este impropriu pentru desfăşurarea activităţii editoriale, iar condiţiile de muncă pun în pericol sănătatea salariaţilor, lipsa de aer, lipsă de spaţiu conform normativelor în vigoare, ventilaţie insuficientă şi insalubră.

Din cauza lipsei de personal angajaţii sunt obligaţi ilegal să exercite şi alte sarcini care nu ţin de fişa postului şi de contractul individual de muncă. În lipsa dotărilor tehnice angajaţii sunt nevoiţi să lucreze cu aparatură învechită.

De exemplu, camerele de luat vederi sunt vechi de peste 15 ani, fiind cu casete cu bandă magnetică. Nerespectarea de către conducere a prevederilor legale privind sănătatea şi securitatea locurilor de muncă, a HG 714-2018 privind deplasările în interes de serviciu, nerespectarea fişelor de post şi a contractelor individuale de muncă', se menţionează într-un comunicat de presă al celor de la MediaSind filiala TV. Potrivit sursei citate, delegaţii prezenţi au fost informaţi şi despre stadiul proceselor intentate de către MediaSind împotriva administraţiei conduse de Doina Gradea 'pentru recâştigarea drepturilor pierdute de angajaţi din cauza trădărilor sindicatului ei de casă'. 'În finalul şedinţei angajaţii au decis să solicite Consiliului de administraţie al TVR să ia deciziile care se impun pentru respectarea legislaţiei şi a drepturilor angajaţilor din unul dintre cele mai importante studiouri TV din ţară.

În cazul în care în termenul legal administraţia TVR nu va lua măsurile necesare, va fi sesizat Parlamentul României, precum şi instituţiile abilitate de lege', se mai precizează în comunicatul transmis de MediaSind filiala TVR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel