EXCLUSIV  A apărut ”noul Dragnea” după ce Guvernul Orban a căzut

Dragnea
Dragnea

Alături de PSD a apărut ”noul Dragnea”.

Evoluția politică după moțiunea de cenzură este în favoarea PNL-ului. În momentul de față, liberaii și-au găsit un inamic - ”noul Dragnea”, mai precis pe Victor Ponta. Liderul PRO ROMÂNIA este un personaj cu replică, cu identitate. În schimb, Marcel Ciolacu nu este un tip conflictual, nu generează sentimente puternice în electoratul PNL, venind din eșalonul doi al politicii. Dar pentru lupta cu Ponta, liberalii sunt antrenați. Există istoric, campania din 2014, guvernarea ulterioară, dar și scandalul Colectiv. Au numeroase pârghii emoționale pe care le pot folosi pentru a manevra electoral. 

PNL își dorea să existe un adversar care să personifice confruntarea cu PSD. Una este să te bați cu PSD-iștii așa în general, iar alta este să te lupți cu ”eroul negativ”. Iar ”noul Dragnea”, Victor Ponta, a venit la ”fix”.

Alianță politică între PSD și PRO ROMÂNIA

Actuala colaborare dintre PSD şi Pro România poate reprezenta un prim pas pentru constituirea unei alianţe electorale, au precizat miercuri preşedinţii celor două formaţiuni - Marcel Ciolacu şi Victor Ponta.

Întrebat despre această posibilă alianţă, Ciolacu a spus: "Eu aşa consider". La rândul său, Ponta a arătat că s-ar putea pune bazele unei guvernări de centru stânga până la alegeri, "ratată" în vara lui 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel