850 de necuvântătoare salvate, locatarele unui adăpost din Argentina. Povestea uimitoare

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un adăpost de animale din Argentina găzduieşte 850 de necuvântătoare salvate, care ''deţin locul''.

În adăpostul Animal Paradise (Paradisul Animalelor), situat la 75 de kilometri de capitala Argentinei, Buenos Aires, este clar cine este regele: raţele, lamele, porcii, caii şi exemplarele locale de capibara care umblă libere pe păşunile şi terenul fermei, relatează joi Reuters.

Centrul este rodul dragostei cuplului Gabriela Bezeric şi Armando Scoppa, care conduc adăpostul de peste un sfert de secol, salvând animalele care altfel ar fi fost ucis pentru carne. Numărul locatarilor de la centru este în prezent de 850.

Ce spun proprietarii adăpostului

Întotdeauna spun că voi salva toate animalele care riscă să moară", a declarat Bezeric pentru Reuters, adăugând că speră ca într-o bună zi adăpostul să se poată extinde, inclusiv cu un spital veterinar care este în prezent în construcţie.

Cei doi militează pentru drepturile animalelor într-o ţară în care consumul de carne reprezintă o parte centrală a culturii şi este totodată o industrie importantă şi un indicator al economiei.

Animal Paradise este produsul muncii a doi vizionari, care cu mult timp în urmă au crezut în oferirea unei a doua şanse animalelor, în special celor destinate consumului, a spus Yamila Buboff, care lucrează ca voluntară în cadrul adăpostului. Pentru a putea fi tratate ca fiinţe simţitoare care sunt şi nu doar ca o farfurie cu mâncare, a adăugat ea.

Criza economică extinsă afectează naţiunea sud-americană

Viaţa nu este întotdeauna uşoară, mai ales în contextul unei crize economice extinse care afectează naţiunea sud-americană, situaţie care a amânat unele dintre planurile de extindere ale cuplului. Acum ei sunt în căutare de sponsori şi susţinători financiari pentru a rămâne pe linia de plutire. Important este ca 'paradisul' nostru să meargă mai departe, a declarat Bezeric. Tot ceea ce fac este pentru animale şi vreau să continui ca să le rămână lor, a adăugat ea, citează Agerpres.

În timp ce îl hrănea pe Wolf, unul dintre caii de la adăpost care a fost salvat recent, Scoppa a declarat că centrul aparţine unei fundaţii şi că uneori îşi face griji în legătură cu cine va prelua activitatea centrului. Cei doi au în jur de 70 de ani. Nu există moştenitori aici, animalele sunt singurele care îl moştenesc, a spus el subliniind că animalele deţin locul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel