8 MARTIE 2019. Mesajele politicienilor de Ziua Femeii

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

De 8 Martie, reţelele de socializare au fost pline de flori şi felicitări destinate femeilor, iar o parte dintre acestea au venit din partea politicienilor.

"La mulţi ani tuturor femeilor!" - a fost mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, pe Facebook, însoţit de o fotografie cu frezii şi trandafiri.

"De 8 Martie, ne exprimăm recunoştinţa, admiraţia şi respectul pentru femeile din viaţa fiecăruia dintre noi. Soţiilor noastre, mamelor noastre, fiicelor şi colegelor le spunem azi cât de mult înseamnă pentru noi. Vă doresc o primăvară cât mai frumoasă, plină de bucurie şi speranţă, alături de cei dragi. La mulţi ani, dragi doamne şi domnişoare" - a fost urarea preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Sunteţi pentru noi exemplu şi sprijin, dar mai presus de toate ne sunteţi întotdeauna alături. Vă mulţumim pentru fiecare zi, ne pare rău pentru fiecare supărare, iar astăzi vă spunem, cu drag: La Mulţi Ani, dragi femei!" - a scris şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a precizat: "Oriunde aş fi, de 8 Martie vin acasă! Nicio funcţie nu va schimba asta, iar cei care credeau că nu îmi păstrez bunele obiceiuri, astăzi ne-am reîntâlnit cu mare drag. Le doresc tuturor femeilor din viaţa noastră multă iubire şi să aibă mereu grijă de noi şi sufletele noastre, pentru că fără echilibrul lor nimic nu mai are farmec!".

Graţiela Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul Mediului, le-a urat femeilor să se bucure din plin de tot ce este mai bun şi mai frumos şi să aibă parte de "sănătate, prosperitate şi iubire împărtăşită".

Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, le-a urat doamnelor şi domnişoarelor o primăvară frumoasă. "Pentru mine, 8 martie este sărbătoarea în care aducem un omagiu gingăşiei sufletului feminin. Este o zi în care gândul mă poartă neîntrerupt către cele două icoane imprimate în sufletul meu care mi-au definit existenţa şi mi-au călăuzit paşii: bunica mea Cătălina şi mama mea Aurelia. Astăzi, la început de primăvară, vă doresc tot ce este mai bun şi mai frumos pentru voi şi cei dragi vouă. Optimismul, sensibilitatea şi căldură sufletească să vă călăuzească, să fiţi iubite de cei dragi şi să aveţi o primăvară sub semnul succesului", a fost mesajul său.

Mesajul ministrului Afacerilor Interne

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, le-a urat femeilor "o primăvară de vis, un an de poveste şi o viaţă cu parfum de fericire". "Sunt mamă şi o am pe mama! Este o binecuvântare pentru care mulţumesc permanent Divinităţii. Astăzi, mai mult decât oricând, sărbătorim femeia. Vă îndemn pe toţi să trăim zilnic cu acest sentiment de apreciere în suflet. Merită! Indiferent dacă ochii îi sunt trişti, dacă oboseala o cuprinde sau dacă îi lăcrimează sufletul, femeia găseşte întotdeauna puterea de a zâmbi. Şi zâmbeşte cu duioşie, aducând alinare celor din jur", a adăugat ea.

Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, a postat o fotografie din Câmpina, menţionând că de 8 martie a revenit în oraşul lui "de suflet pentru a transmite un gând bun şi o primăvară minunată tuturor doamnelor".

Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale, a evidenţiat faptul că femeile în uniformă "demonstrează zi de zi că sunt egale camarazilor lor de luptă", în misiuni dintre cele mai dificile. "La mulţi ani tuturor femeilor! Să zâmbiţi mereu şi să rămâneţi la fel de determinate. Vă mulţumim", a scris el.

"Nu încetăm să învăţăm de la femeile care ne însoţesc de-a lungul vieţii, chiar dacă, de multe ori, realizăm acest lucru ceva mai târziu. În copilărie învăţăm despre îmbrăţişarea şi mângâierea care ne fac să zâmbim şi ne iau durerea cât am clipi, în tinereţe învăţăm despre pasiunea şi iubirea care ne transformă într-o forţă a universului, iar la maturitate învăţăm despre încrederea, răbdarea, ascultarea, compasiunea, înţelepciunea şi, poate, suferinţa care ne fac să dorim femeile alături şi în momentele de glorie, şi în cele de deznădejde. De la femei frumoase, puternice sau celebre, femei care au inspirat lumea sau au marcat istoria am învăţat mai multe pilde despre viaţă: că simplitatea este cheia eleganţei, că avem două mâini, una pentru a ne ajuta pe noi înşine şi alta pentru a-i ajuta pe ceilalţi, că în viaţă nu există eşec, ci doar lecţii de care trebuie să ţinem cont şi că nu trebuie să ne lăsăm înfrânţi până nu am stors şi ultima fărâmă de speranţă", a spus ministrul Fianţelor Publice. 

Nicolae Bădălău, mesaj de 8 martie

"De Ziua Femeii sărbătorim sufletul fiecărei mame, sărbătorim mâinile voastre, care ne-au arătat cum se fac bastonaşele, ne-au mângâiat şi s-au împreunat într-o rugăciune pentru noi, sărbătorim zâmbetul vostru şi parfumul îmbrăţişărilor pe care ni le dăruiţi", a scris şi Nicolae Bădălău, ministrul Economiei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a postat o fotografie în care apare alături de actriţa Rodica Popescu-Bitănescu. "La mulţi ani, mame, fiice, soţii, prietene, colege! La mulţi ani, marilor doamne ale teatrului românesc! La mulţi ani, doamnei Rodica Popescu-Bitănescu! Un nume-simbol al scenei româneşti", a scris ea.

Mesajul PNL de Ziua Femeii

"Ziua de 8 Martie este despre dreptul de necontestat al femeii de a fi egală şi respectată. La mulţi ani tuturor doamnelor şi domnişoarelor! Vă preţuim şi respectăm îmbinarea perfectă dintre inteligenţă, graţie, determinare şi rezistenţă" - este mesajul postat vineri pe pagina de Facebook a Partidului Naţional Liberal.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, transmite de 8 Martie "La mulţi ani cu energie, doamnelor!". "La mulţi ani, tuturor doamnelor şi mamelor! Sărbătorim 8 Martie în Timişoara unde continuăm caravana Alianţei 2020 USR PLUS, umăr la umăr cu colegele noastre cărora le mulţumesc pentru că inclusiv de ziua lor sunt în stradă şi strâng semnături. (...) La mulţi ani cu energie, doamnelor! Haideţi alături de noi! Vă mulţumim tuturor pentru susţinere!", a scris Dan Barna pe pagina de socializare.

Liderul PMP, Eugen Tomac, a postat o fotografie cu lalele şi mesajul: "Să vă fie fiecare zi la fel de frumoasă precum florile primite astăzi, la fel de caldă precum zâmbetele ce ni le dăruiţi! La mulţi ani!".

Fostul premier Victor Ponta, lider al Pro România, a postat pe Facebook mai multe fotografii în care apare alături de mama sa, soţia, Daciana Sârbu, şi fiica lor cu mesajul: "Alături de doamnele şi domnişoarele din viaţa mea - un gând bun pentru toate doamnele şi domnişoarele din România".

Fostul premier Dacian Cioloş le mulţumeşte femeilor pentru "inspiraţia, forţa, dragostea şi căldura" pe care le aduc în vieţile bărbaţilor: "La mulţi ani tuturor femeilor care ne sunt alături şi care ne susţin în fiecare zi. Vă mulţumesc pentru inspiraţia, forţa, dragostea şi căldura pe care le aduceţi în vieţile noastre. Gândurile senine şi culorile primăverii să vă însoţească pretutindeni!" - transmite Cioloş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel