Un nou aeroport internaţional în România. Studiu de ultimă oră

CJ Braşov a prezentat studiul de fundamentare pentru aeroportul internaţional de la Ghimbav, cu 114.000 de pasageri în primul an de operare.

Studiul de fundamentare pentru viitorul aeroport internaţional Braşov-Ghimbav, care a luat în calcul un număr de 114.000 de pasageri în primul an de operare, faţă de 600.000 prevăzuţi iniţial, a fost prezentat vineri, autorităţilor locale, politicienilor locali, oamenilor de afaceri.

Potrivit reprezentantului uneia dintre firmele care a lucrat la studiul de fundamentare, Aurelia Fulger, studiul şi-a propus să identifice căile posibile de dezvoltare ale aeroportului, finanţare, construcţie şi operare, deoarece este foarte importantă operarea acestuia pe viitor. Pentru realizarea studiului au fost implicate două firme, una de consultanţă transport aerian şi una de avocatură.

Ca subiect, am refăcut studiul de trafic aerian deoarece mi se părea puţin fezabil ca un aeroport în primul an de operare să înceapă cu 600.000 de pasageri. A fost refăcut şi am făcut o prognoză pentru 114.000 de pasageri, dar şi asta este foarte important, în sensul că trebuie începute demersurile de promovare ale aeroportului pe piaţa transportului aerian. Studiul de trafic a efectuat o prognoză pe 25 de ani a numărului de mişcări de pasageri şi cargo, după care s-au analizat patru scenarii, a explicat Aurelia Fulger.

Unul din cele patru scenarii este pentru cazul în care Consiliul Judeţean (CJ) Braşov merge în continuare singur pe finanţare, construcţie şi operare. Cel de-al doilea ia în calcul existenţa unei societăţi pe acţiuni în care Consiliul Judeţean alături de alţi acţionari înfiinţează o societate. Al treilea scenariu se referă la parteneriatul public privat, iar cel de al patrulea este concesionarea.

[citeste si]

Sunt convins că în 2018 la aeroportul de la Ghimbav va fi un întreg şantier', a concluzionat preşedintele Consiliului Judeţean. Deocamdată, la viitorul aeroport internaţional Braşov-Ghimbav a fost construită pista în lungime de 2.850 de metri şi lată de 45 de metri, care a fost inaugurată în toamna anului 2014. În bugetul pe anul 2017 suma alocată pentru acest proiect de investiţii a fost de 10 milioane de euro, care ar putea să crească în 2018. Pentru finalizarea construirii aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav ar mai fi nevoie de aproximativ 50 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel