Permise de muncă Marea Britanie. Britanicii vor controlul imigrației după Brexit

Cetățenii comunitari vor putea și după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană să călătorească liber și să-și stabilească reședința în această țară, însă în ceea ce privește dreptul de a munci acolo ar putea fi instituit un sistem prin care va fi limitat numărul celor care emigrează în Marea Britanie. 

Conform proiectului — dacă va fi avansat oficial și va fi aprobat—, comunitarii ce vor veni în Marea Britanie în căutarea unui loc de muncă nu vor avea nevoie de viză, dar companiile care vor dori să-i angajeze vor trebui mai întâi să solicite un permis, în timp ce guvernul va controla numărul autorizațiilor emise pentru fiecare sector al economiei.

Cei mai afectați de această măsură ar putea fi românii și bulgarii care au emigrat masiv în această țară odată cu eliminarea permiselor de muncă. 

Obiectivul urmărit de executivului de la Londra printr-o asemenea măsură, ce ar include și o taxă pentru fiecare permis de acest fel, ar fi să determine mediul de afaceri să dea prioritate angajării lucrătorilor britanici înainte de a apela la cei străini.

Referindu-se la problema imigrației, una dintre cele mai delicate în negocierea Brexitului, un purtător de cuvânt al executivului de la Londra a spus că detaliile privind planurile guvernului la acest capitol vor fi făcute publice 'la momentul potrivit', posibil în următoarele săptămâni, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel