Valvă cardiacă implantată prin piele - VIDEO spectaculos

În Spitalul SANADOR a avut loc prima implantare percutană a unei valve aortice Jena din România. Acest model de valvă este unic deoarece permite o mare acuratețe a implantării și scade riscul obstrucției arterelor coronare.

Procedura prin care a fost implantată valva este denumită TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation) cu abord transapical și tratează stenoza aortică severă.

Valva aortică Jena este singura valvă transcateter care se poate implanta și pacienților cu insuficiență aortică, nu doar celor cu stenoză aortică și este unică, deoarece cuprinde trei ancore metalice, vizibile în scopie, care îi permit medicului clinician să poziționeze proteza cu o mare acuratețe, în poziția corectă, din punct de vedere anatomic. Această valvă oferă un aliniament precis subcoronarian în valva nativă a pacientului.

Un alt avantaj major pe care îl aduce valva aortică Jena este acela că nu există riscul obstrucției arterelor coronare. Mai mult, în comparație cu valvele expandabile cu balon folosite în mod regulat, valva aortică Jena este autoexpandabilă, retractabilă și repoziționabilă. Aceste caracteristici nu doar că elimină riscul rupturii anulare, în cazul unor calcificări masive, dar contribuie și la succesul procedurii și a creșterii încrederii clinicienilor în acest model de valve.

Intervenția a avut loc în cazul unei paciente de 79 de ani, care prezenta factori de risc cardiovasculari: hipertensiune arterială, dislipidemie, cunoscută ca boală aortică cu predominanța stenozei, care asociază insuficiență mitrală moderată, cu insuficiență cardiacă și importante calcificări la nivelul aortei ascendente și toracice – „aortă de porțelan".

[citeste si]

„Ne bucurăm că am realizat o astfel de intervenție în premieră la SANADOR. Beneficiile valvei aortice Jena sunt incontestabile. Este o bioproteză naturală, echipată cu un plasture de pericard porcin exterior, așa-numita "fustă", cusută pe un stent autoexpandabil de nitinol. Calitatea foarte bună a acestei endoproteze face ca valva să funcționeze un timp îndelungat. Faptul că această valvă este aprobată la nivel internațional, nu numai pentru pacienții cu stenoză aortică, ci și pentru pacienții cu insuficiență aortică, face ca această procedură să servească unei categorii mai largi de pacienți. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la succesul acestei intervenții și în special echipei de chirurgie cardiovasculară, condusă de Conf. Dr. Horațiu Moldovan, care a permis abordul transapical.

Dupa intervenție, pacienta se simte bine și a fost externată, cu stare generală bună.", spune Dr. Rodica Niculescu, Medic Primar Medicină Internă, Competența Cardiologie Intervențională, Șef Laborator Cateterism Cardiac.

La nivel mondial au fost implantate 1.800 de valve Jena, dintre care 15% în insuficiență aortică. Valva Jena este în prezent singura valvă pentru TAVI aprobată în tratamentul pacienților cu risc înalt sau inoperabili prin metode clasice, care suferă de insuficiență aortica severă.

Echipa SANADOR a fost alcătuită din: cardiologi intervenționali - Dr. Rodica Niculescu, Dr. Cristina Spînu; cardiolog clinician și ecografist: Dr. Daniela Popescu; anestezie: Dr. Costin Scarlat și echipa de chirurgie cardiovasculară condusă de Conf. Dr. Horațiu Moldovan, Dr. Stanislav Rurac și Dr. Gabriel Vasile.

Despre SANADOR

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă, în prezent deținând mai multe clinici, laboratoare de analize medicale și cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară.

Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 paturi, spitalul SANADOR pune la dispoziție o gamă complexă de specialități medicale și chirurgicale și blocuri operatorii dotate la standarde europene. Sălile de operație beneficiază de o tehnologie de ventilație și sterilizare de ultimă generație, cu flux laminar si filtre Hepa ce asigură un grad de asepsie 3-4. Secția de Anestezie Terapie Intensivă deține un rol crucial în siguranța actului medical chirurgical și este dotată pentru a face față oricărei intervenții chirurgicale.

Spitalul SANADOR pune accent pe implementarea tehnicilor chirurgicale cu minimă invazivitate. În Spitalul SANADOR sunt disponibile atât specialități chirurgicale (inclusiv pediatrice), cât şi specialităţi medicale, Cardiologie Intervenţională, Radiologie Intervenţională, Endoscopie Intervenţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel