Spălarea corectă a hainelor. 5 SECRETE de la hotelurile de 5 stele

Tu știi să speli corect hainele? Iată 5 secrete folosite de personalul celor mai mari hoteluri din lume. 

Există 5 secrete în spălarea hainelor, care sunt folosite de personalul din spălătoriile celor mai mari hoteluri din lume, pentru a obtine un lucru de un alb impecabil și mirosul plăcut.

Temperatura apei

Temperatura curpinsă între 40-60 de grade este considerată optimă pentru efectuarea dezinfecției și pentru curățarea hainelor. Este important de știu că spălarea în apă rece nu permite distrugerea bacteriilor și acarienilor pe lenjeria de pat și prosoape, iar apa fierbinte dăunează țesaturilor.

Mijloace de spalare


Soluțiile de albire, care fac doar să acumuleaze murdaria și să o transforme în griul din prosoape sau lenjerie, sunt înlocuite de personalul hotelului cu oțet alb. Astfel, ei adaugă 100 ml de oțet alb la clătire pentru a face rufele moi și pentru a evita urme de pulbere.

Lupta cu petele


Petele proaspete de ulei, urmele de suc de roșii și sosul vor ieși ca prin minune cu un amestec de oțet alb, zahăr și cu amidon.

Aplicați amestecul peste pete și lăsați-l timp de 5-10 minute, apoi spălați produsul în apă rece. Pentru a spăla petele de transpirație de lucrurile albe, utilizați prespălare cu orice detergent la 40 ° C, apoi începeți ciclul de spălare cu înălbitor.

Pentru petele de cafea și vin, se înmoaie timp de o oră hainele din bumbac în apă cu sare (1 lingură pe litru de apă), și apoi se spală.

Bicarbonatul de sodiu ajuta la eliminarea mirosurilor și dă strălucire hainelor albe. Adăugați o jumătate de pahar de sifon la detergentul de rufe sau la săpunul de rufe și spălați în apă fierbinte.

Uscarea


Experții recomandă, dacă este posibil, să se usuce hainele în aer liber sub soare. Dacă trebuie să utilizați un uscător, puneți o minge de tenis în uscatorul de rufe pentru a face prosoapele pufoase, citează business.ro.

Nu folosiți balsamul de rufe din comerț


În loc de balsamul de rufe, care după o perioadă de timp va face prosoapele aspre, personalul din hoteluri folosește tot oțetul alb. La clătire se adaugă 100 de ml de oțet în sertarul destinat balsamului de rufe. Astfel, hainele vor deveni mai moi și mai delicate după spălare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel