5 octombrie, zi liberă înainte de referendum. Cine are liber

Vineri, 5 octombrie, înainte de referendumul pentru redefinirea familiei, este zi liberă.

Vineri, 5 octombrie, este Ziua Mondială a Educației, iar elevii şi prescolarii din Capitală nu vor face cursuri, vor avea liber, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea, pentru Agerpres.

De asemenea, în unităţile de învăţământ în care vor fi organizare secţii de votare pentru referendumulul din 6-7 octombrie programul ar putea fi modificat, în funcţie de deciziile Consiliilor de administraţie, pentru ziua de luni, 8 octombrie, pentru reamenajarea sălilor de clasă în vederea reluării cursurilor.

Semnarea Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor

Această zi a fost desemnată de UNESCO pentru a marca semnarea Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor (1966). Recomandarea din 1966, alături de Recomandarea privind învățământul superior (1997), constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală.

În țara noastră Ziua mondială a educației este marcată distinct de Ziua învățătorului (5 iunie) începând cu anul 2013 și a fost introdusă în structura anului școlar 2013-2014, conform unei decizii luate, la 3 iunie 2013, de ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, și de cei doi lideri ai sindicatelor din învățământul preuniversitar, Simion Hăncescu (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și Marius Nistor (Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel