4G - 5G, diferenţe. Care sunt principalele deosebiri dintre cele două tehnologii

Dezvoltarea aplicaţiilor de ridesharing a fost posibilă graţie tehnologiei 4G. Însă apariţia 5G va duce lucrurile şi mai departe, apărând posibilitatea ca maşinile să devină autonome, să meargă fără existenţa unui şofer, susţin specialiştii. 

Dezvoltarea de maşini autonome reprezintă numai unul dintre beneficiile tehnologiei 5G, anunţă CNN. Companiile se află în prezent în cursa de a avea cele mai rapide şi mai extinse reţele 5G. Și țările concurează pentru a fi primele care vor dezvolta reţele 5G complet funcționale, datorită numeroaselor inovații revoluționare pe care experții le anticipează.

Iată care sunt, potrivit CNN, principalele diferenţe dintre 4G şi noua tehnologie 5G: 

- Viteza: Se estimează că tehnologia 5G va fi de 100 de ori mai rapidă decât 4G. Cu asemenea viteze, ai putea descărca un film de 2 ore în mai puţin de 10 secunde, faţă de 7 minute cât sunt necesare cu tehnologia 4G.

- Capacitatea: 5G este aşteptat să rezolve problemele de genul celor care apar atunci când foarte mulţi oameni - aflaţi, de exemplu, pe un stadion - vor să se conecteze la internet în acelaşi timp. Adică nu doar viteză mai mare pentru fiecare utilizator în parte ci şi un număr mult mai mare de persoane care se vor putea conecta simultan la internet.

- Latenţa: Latenţa este deja foarte redusă la tehnologia 4G, dar se estimează că în cazul 5G va fi redusă la zero. O latenţă aproape de zero - timpul necesar pentru ca mai multe dispozitive să poată comunica - va face posibilă dezvoltarea platformelor de gaming de tip cloud, în care te joci jocuri direct din server, fără a mai fi nevoit să le descarci în dispozitivul tău şi fără a mai fi nevoie să ai un computer performant. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel