450 de mineri din Valea Jiului s-au blocat în subteran

miner
miner

450 de mineri de la trei mine din Valea Jiului s-au blocat în subteran în semn de protest pentru că termocentralele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) nu mai preiau cărbunele produs de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului.

"Nu am ce să negociez cu minerii, pentru că eu reprezint interesele lor. I-am informat asupra problemelor reale din sistemul energetic din Hunedoara. Soluţiile nu sunt la îndemâna mea. Soluţiile sunt la îndemâna altora. Soluţiile trebuie să vina de undeva de mai sus, de la oamenii politici. Vorbim de un blocaj în sistemul energetic în judeţul Hunedoara, care a început în luna mai 2013. Ni s-a refuzat preluarea cărbunelui. Din 15 iulie nu mai livrăm cărbune deloc. Sunt puse în pericol siguranţa locurilor de muncă, a lucrătorilor şi a veniturile lor", a declarat la România TV, preşedintele Sindicatului Huila, Laszlo Domokos, potrivit rtv.net.

Peste 200 de mineri de la Exploatarea Huilei Paroşeni au anunţat încă de dimineaţă că nu vor mai ieşi din subteran la finalul schimbului întâi.

Potrivit lui Laszlo Domokos, abatajul de extracţie a cărbunelui de la mina Paroşeni a fost oprit de miercuri, iar minerii execută doar lucrări de asigurare a perimetrelor din subteran, necesare pentru siguranţa exploatării.

Decizia a fost luată după ce termocentrala Paroşeni a încetat să mai preia cărbunele de la Paroşeni, la începutul săptămânii, iar depozitul de 1.800 de tone al exploatării de huilă Paroşeni s-a umplut cu producţia realizată de luni până miercuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel