4 uleiuri esenţiale care te ajută să slăbeşti

 Siluetă
Siluetă

Uleiurile esenţiale te ajută de la calmarea durerilor de cap la decongestionarea căilor respiratorii şi la instalarea unei stări de bine în mediul tău. De asemenea, ele pot fi şi arma ta secretă în lupta cu kilogramele.

Iată care dintre ele funcţionează pentru cele mai bune rezultate:

Ulei esenţial de mentă

Nu este un secret pentru nimeni că eşti mai predispus să te opreşti în primul fast food atunci când eşti obosit şi aici intervine uleiul esenţial de mentă. Multe dintre poftele pe care le ai şi alegerile nesănătoase pe care le faci au la bază oboseala, stresul sau depresia.

Conform unui studiu, o aromă răcoritoare şi plăcută contribuie în mod esenţial la relaxarea creierului. Şi ca efect direct al acesteia, îţi va fi mult mai uşor să nu cedezi impulsurilor de a alege la cină o felie uriaşă de tort de ciocolată în locul unei salate şi a unui grătar din carne slabă. Pune câteva picături de ulei de mentă într-un difuzor şi vei vedea că imediat ce intri în casă aroma proaspătă te va relaxa instantaneu şi te va ajuta să faci cele mai potrivite alegeri. 

Ulei esenţial de grepfrut

Aşa că, include în rutina zilnică uleiul esenţial de grepfrut, fie acasă, într-un difuzor de arome, fie la birou, unde îl poţi pune într-un recipient în care ai aşezat câteva beţişoare de lemn, care se vor îmbiba cu acesta şi vor răspândi o aromă delicioasă pentru mai mult timp.

Aroma acestui ulei se pare că joacă un rol esenţial în accelerarea metabolismului. Un studiu făcut pe cobai a descoperit că inhalarea uleiului esenţial de grepfrut a determinat înjumătăţirea ţesutului gras a acestora, prin stimularea sistemului lor nervos simpatic. Experţii mai au de studiat mecanismele acestui proces de pierdere în greutate, dar beneficiile par a veni de la limonen, un compus chimic care există în mai multe citrice.

Ulei esenţial de lime

Studii realizate pe cobai au arătat că aroma de ulei esenţial de lime suprimă apetitul şi duce la pierderi în greutate. Ca şi ruda sa grepfrutul, beneficiile uleiului esenţial de lime par a veni de la limonen, care pare că are un rol esenţial în reducerea senzaţiei de foame. Pentru rezultate foarte bune, pune 5-6 picături de ulei într-un difuzor cu puţin timp înainte de masă. Sau fă un amestec de ulei de migdale sau de jojoba cu 12 picături de ulei esenţial de lime şi masează-ţi ceafa sau abdomenul, rezultatul va fi surprinzător.

Ulei esenţial de lavandă

Acest ulei deosebit, cunoscut pentru proprietăţile sale calmante şi relaxante poate fi un aliat şi în lupta cu kilogramele în plus. Modul în care funcţionează este unul destul de simplu: dacă te asiguri că ai în casă sau la birou difuzoare cu ulei de lavandă, nivelul de stres la care eşti expusă va scădea şi mâncatul pe acest fond se va reduce şi el, proporţional, iar numărul de calorii pe care le vei reduce zilnic va fi unul semnificativ. Când eşti relaxat nu cauţi lucruri care să compenseze, precum mâncatul, deci dieta ta va fi una echilibrată. 

 

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel