Sondaj Avangarde: Pompierii, Armata și Biserica, în încrederea românilor

pompieri
pompieri

Potrivit unui sondaj Avangarde, realizat în perioada 21 - 28 aprilie, Pompierii, Armata şi Biserica sunt primele trei instituţii în care românii au încredere, pe locurile următoare situându-se şcoala, mass-media şi sistemul sanitar.

Potrivit barometrului, 86% dintre persoanele intervievate au încredere în pompieri, 80% în Armată, 74% în Biserică, 66% în şcoală, 52% în mass-media şi 51% în sistemul sanitar.

Față de ultimele sondaje, Biserica a căștigat din procentele pierdute, poate și din cauza faptului că sondajul Avangarde a fost realizat în preajma Sărbătorilor Pascale.

 De asemenea, câte 43% dintre persoanele intervievate au precizat că au încredere în judecătorie şi DNA, 42% în SRI, 40% în parchet, 26% au spus că au încredere în Guvern, 24% în Parlament, 22% în Preşedinţie şi 17% în partidele politice.

 La întrebarea deschisă referitoare la principalele trei probleme cu care se confruntă zilnic, 31% dintre respondenţi au menţionat problemele legate de venituri, 18% - probleme de sănătate, 12% - lipsa locurilor de muncă, 5% - probleme legate de locuinţă, câte 4% au spus că se confruntă zilnic cu probleme de familie sau cu corupţia, 2% au indicat drumurile proaste, 9% - altele, iar 15% nu pot aprecia.

 Cercetarea a fost realizată în perioada 21 - 28 aprilie 2013, pe un eşantion probabilist, stratificat de o mie de persoane adulte de 18 ani şi peste. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României, cu o eroare maximă tolerată de plus/ minus 3,1%, pentru un interval de încredere de 95%. Validarea s-a făcut pe baza datelor INS 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel