30 de telecabine, prăbușite, în Canada. Mână criminală: "Un cablu a fost tăiat"

Un aparent sabotaj a provocat sâmbătă căderea a circa 30 de cabine ale unui teleferic din vestul Canadei, a anunţat poliţia, citată de AFP.

"Apreciem că un cablu a fost tăiat şi că este vorba despre un act deliberat de vandalism", a declarat presei inspectoarea Kara Triance de la Jandarmeria regală din Canada (GRC, poliţia federală), adăugând că a fost declanşată o investigaţie.

Ruperea cablului a antrenat sâmbătă în zori prăbuşirea a circa 30 de telecabine ale telefericului Sea to Sky din Squamish, din provincia Columbia Britanică (vest), într-un moment în care instalaţia încă nu fusese deschisă publicului şi nu funcţiona.

Telefericul poate transporta până la 240 de persoane

Importantă atracţie turistică în această regiune, telefericul poate transporta până la 240 de persoane odată şi oferă o panoramă spectaculoasă a golfului Howe, pe coasta Pacificului.

Într-un comunicat, GRC din oraşul Squamish, situat la nord de Vancouver, şi-a exprimat satisfacţia că nu s-au înregistrat răniţi, insistând totodată asupra gravităţii incidentului. GRC a cerut ajutorul cicliştilor şi drumeţilor aflaţi în zonă care "ar fi putut vedea ceva". Directorul telefericului, Kirby Brown, a declarat pentru postul de televiziune CBC că a fost efectuată o operaţiune de mentenanţă la cablul principal şi că acesta se afla în stare foarte bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel