30 de ani de la tragedia de pe stadionul Hillsborough

Liverpool a fost cufundat în linişte, luni, pentru a marca 30 de ani de la drama petrecută pe stadionul Hillsborough din Sheffield, care s-a soldat cu decesul a 96 de suporteri ai echipei de fotbal FC Liverpool.

Jerbe de flori şi lumânări au fost depuse în pieţele din St. George's Hall, în semn de omagiu pentru victimele acestei tragedii, survenite cu ocazia semifinalei Cupei Angliei dintre Liverpool şi Nottingham Forest. Flori şi fotografii ale victimelor au fost, de asemenea, depuse în faţa memorialului dramei, în exteriorul arenei Anfield, stadionul "cormoranilor", în timp ce întreg oraşul Liverpool a fost cufundat în tăcere la 15:06, ora la care meciul a fost oprit.

"Este o zi pentru ca oamenii să-şi amintească", a declarat primarul oraşului Liverpool, Joe Anderson.

"Susţinerea pe care acest oraş şi locuitorii din Liverpool ne-au dat-o a fost extraordinară. Ei nu ne-au lăsat niciodată să cădem", a spus, la rândul său, Louise Brookes, al cărei frate Andrew a pierit în dramă.

Tregedia de pe Hillsborough



Pe 15 aprilie 1989, în timp ce suporterii clubului Liverpool se înghesuiau să treacă prin turnichete, situate în afara stadionului, agenţii de ordine au deschis atunci o poartă care ducea către zona ce le era rezervată, pentru a scădea presiunea, însă fanii s-au îmbulzit către o tribună deja suprapopulată.

În total, 96 de suporteri ai echipei FC Liverpool şi-au găsit sfârşitul în această tragedie, cea mai gravă din sportul britanic, în timp ce peste 700 de persoane s-au ales cu leziuni corporale.

Responsabil cu dispozitivul de securitate de la stadion la momentul faptelor, fostul comisar David Duckenfield este judecat pentru omucidere involuntară prin gravă neglijenţă a 95 dintre suporteri. Poliţistul, trecut între timp în rezervă, care a pledat nevinovat, nu este judecat şi pentru moartea celei de-a 96-a victime, Anthony Bland, care a decedat patru ani mai târziu, în urma rănilor suferite, legea în vigoare atunci neautorizând atragerea răspunderii pentru acest caz.

Citește și:

Legătura dintre Notre Dame și Simona Halep. Mesaj peste timp

Cocoșatul e în lacrimi. Neymar și alți fotbaliști celebri, mesaje impresionante după tragedia Notre Dame

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel