EXCLUSIV  30 ani de la Revoluție: BLESTEMELE familiei Ceaușescu asupra României

Istoria legată de familia Ceaușescu nu trebuie uitată. 

Împreună cu senatorul Marius Mariunescu, rememorăm împreună o filă din istoria noastră. Iată textul lui Marius Marinescu în exclusivitate pentru DC News:

Soții Ceaușescu, blestemați?

În prima zi de Crăciun, 25 decembrie, se împlinesc 30 de ani de la moartea soților Ceaușescu.

Blestem, coincidență, asasinat?

Pe data de 4 martie 1977, la cutremur, dictatorul se afla în vizită la Teheran, în Iran. Aflând de catastrofa din România, Ceaușescu a decis începerea sistematizării Bucureștilor, a construirii Casei Republicii (Casei Poporului) și a centrului administrativ. Dictatorul, sfătuit de arhitecți și activiști de partid, demolează circa 40.000 de imobile, Spitalul Brâncovenesc, 20 de biserici, opt biserici translatate și excavarea cimitirului Ciumaților.

Dictatorul, lovit de 31 de blesteme

Un blestem al lui Vlad Țepeș din Evul Mediu, 1459, 28 de blesteme - 28 de biserici dărâmate, un blestem pentru dărâmarea Spitalului Brâncovenesc și un blestem pentru dărâmarea Cimitirului Ciumaților. De menționat că toate actele oficiale, testamentele, actele comerciale din perioada bizantinului ortodox, până în 1864-1865 când au fost aprobate Codul Civil și Codul Penal, se încheiau cu un blestem.

Blestemul a fost înlocuit cu jurământul pe Biblie. Blestemele din actele oficiale era o modalitate prin care erau speriați cei care ar fi încercat să le încalce.

Blestemele care i-au lovit pe dictatori

În 20 septembrie 1459, domnitorul Vlad Țepeș ctitorea Bucureștiul și în subsolul testamentului a aruncat un blestem spunând că cei care ar fi îndrăznit să distrugă Cetatea Dâmboviței să fie omorâți. În 1984, dictatorul ordonă dărâmarea Spitalului Brâncovenesc. Testamentul purta următorul blestem: cine va dărâma lăcașul de sănătate, să moară în zi de sărbătoare omorât de semenii săi. Blestemul s-a împlinit. În zi de sărbătoare, de Crăciun, Ceaușescu a fost ucis de semenii săi.

Tot în 1984, dictatorul dărâmă Biserica Cotroceni ctitorită de domnitorul Șerban Cantacuzino. Familia domnitorului era înmormântată în biserică. Același blestem ca al lui Vlad Țepeș, același final tragic pentru dictatori. În 1986, dictatorul ordonă demolarea Mănăstirii Văcărești ctitorită de Nicolae Mavrocordat, acolo fiind înmormântată și familia. Același blestem, aceeași tragedie pentru dictatori.


În 1984, dictatorul ordonă translatarea Bisericii Mihai Vodă la o distanță record pentru acea vreme, mai precis de 289 metri și dărâmarea mănăstirii. Mănăstirea Mihai Vodă a fost ctitorită de Mihai Viteazul în 1594. Translatarea bisericii se datorează faptului că Nicolae Ceaușescu îl admira pe domnitorul Mihai Viteazul, făptuitorul Unirii din 1600. Nicolae Ceaușescu se lăuda cu domnitorul Mihai Viteazul în albumul de prezentare al României, album pe care dictatorul îl dădea cadou șefilor de stat. Același blestem, aceeași soartă tragică pentru dictatorii Ceaușescu.

Blestemul Ciumaților

În 1813, în timpul domniei lui Caragea Vodă, în urma epidemiei de ciumă, Bucureștiul este decimat cu jumătate de populație. În acel an, ciumații au fost îngropați în gropi comune, cimitirul fiind situat în zona străzii Uranus care a fost excavată pentru a face loc fundației Casei Poporului. Conform canoanelor bisericești, timp de cinci secole cimitirul nu trebuia distrus. Blestemul ciumaților i-a lovit pe soții Ceaușescu în ziua de Crăciun.

Blestem, coincidență, asasinat

Împăratul Napoleon al III-lea și baronul Haussmann - care era prefect al Senei și cu atribuții de primar al Parisului - au sistematizat Capitala între anii 1854-1867, demolând sute de biserici. Împăratul francez moare de moarte bună în 1873.

Emilian Pache Protopopescu, primarul general al Bucureștiului, ordonă demolarea a mii de imobile pentru a trasa bulevardele de la nord la sud și de la vest la est. Primarul a demolat de trei ori mai multe biserici decât Nicolae Ceaușescu. Moare în 1893, după ce a dispus demolarea în 1888-1891, din cauza unei pietre la ficat.

Soții Ceaușescu, blestemați sau asasinați?

30% dintre români cred în blestem. De 30 de ani, avizații și majoritatea românilor sunt convinși de asasinat. Și Ceaușescu a blestemat. În fața plutonului de execuție, în ziua de Crăciun, Ceaușescu aruncă un blestem: Trăiască Republica Socialistă România Liberă și Independentă (aviz marilor puteri), moarte trădătorilor, istoria mă va răzbuna (mesaj pentru cei care l-au omorât pe Ceaușescu, dar și pentru românii care s-au bucurat de moartea sa)!

Nicu Ceaușescu a aruncat și el un blestem: Nu veți zugrăvi voi în 20 de ani cât a construit tata! Și astăzi simțim blestemele familiei Ceaușescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel