Firma lui Dinu Patriciu, datoare la BCR, Pro Tv, dar și la foștii salariați

patriciu
patriciu

Situația financiară a lui Dinu Patriciu este greu de descifrat în acest moment. Potrivit unor surse, omul de afaceri ar avea de returnat circa o sută de milioane de euro, principalii creditori fiind BCR, Pro TV, dar și foști salariați ai Adevărul Holding.

 Suma totală a datoriilor Adevărul Holding este de 94,2 milioane de euro. Cel mai mare creditor este Elida Media – peste 50 de milioane de euro, companie deținută de Răzvan Enache. Enache este un fost colaborator al lui Cristi Burci. A fost director de programe la Prima TV, pe când postul de televiziune era deținut de Burci, scrie paginademedia.ro.

Dintre salariați (care au de recuperat, în total, 186.000 de euro), Peter Imre figurează în topul celor care au de primit una dintre cele mai mari sume.

În topul celor mai mari creditori mai apar și alte companii din portofoliul lui Dinu Patriciu: Mediapoint (10,5 milioane de euro), regia de vânzări a grupului, agenția Odyssey Communication, și ea în insolvență (care are de recuperat aproape patru milioane de euro), Mic.ro (3,5 milioane) și Adevărul Imobiliar.

 BCR apare cu o creanță de 6,7 milioane de euro, iar OTP Bank cu 2,5 milioane.

Pro TV are de recuperat de la Adevărul 992.000 de euro.

Dogan (Kanal D) figurează cu 153.000 de euro.

Aproape 3,5 milioane de euro este datoria către fisc.

Pe listă apare și Premium News (firma prin care Cristi Burci a cumpărat Adevărul), care are de primit aproape 400.000 de euro.

 Pe lista zecilor de creditor se mai regăsesc companii precum Domino Production, Romtelecom, Orange, IMAS, Fan Courier și Rompetrol Downstreet.

Peter Imre, cel care a condus în ultimii ani compania, are de recuperat de la Adevărul Holding (din salariu) aproape 15.000 de euro. Este depășit doar de Valentin Voica, dar în cazul lui Voica suma include și alte drepturi, pe lângă salariu.

 Conform listei, Imre Petre Ludovic figurează cu un salariu net de 230 de milioane de lei în septembrie și de 337 de milioane în luna octombrie.

În total, sumele datorate salariaților sunt de 186.000 de euro. Pe listă figurează aproape 210 angajați care au sume de recuperat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel