EXCLUSIV  25 ianuarie 2019 școli gripă. Ministrul Pintea, decizie aberantă. Nicăieri în lume nu se întâmplă așa ceva

Sorina Pintea
Sorina Pintea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a găsit soluția împotriva virusului gripal: toată lumea să-și țină copiii acasă vineri! O zi.

Sorina Pintea a dispus suspendarea orelor vineri, 25 ianuarie 2019. Școlile vor fi închise o zi. Așa consideră că se rupe lanțul epidemic, deși pericolul ține până prin aprilie. În orice caz, elevii revin la școală de luni. Gripa nu va dispărea brusc de săptămâna viitoare. În loc să facem prevenire și vaccinare, închidem școlile, dar elevii au libertatea, evident, să meargă la mall, la film, cu metroul oriunde își doresc.

Mai mult decât atât, Sorina Pintea a zis că, din punctul ei de vedere, și studenții ar trebui să stea acasă vineri, 25 ianuarie.

Hotărâre fără efect

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat această decizie aberantă.

Nicăieri în lume nu se închid școlile. Nu suntem în fața unei pandemii! Lanțul epidemic se rupe la 20% vaccinare. Mai utilă decât închiderea școlilor ar fi să compenseze vaccinul. Cum nu suntem pregătiți pentru un cutremur devastator, la fel nu suntem pregătiți nici pentru o pandemie. În cazul vaccinării, principala problemă este educația.

Studenții, dacă nu se mai duc la facultate, fiind sesiune, se vor duce la mall. Acolo nu se mai contaminează? Nu mai merg cu autobuzul? Nu mai merg cu metroul? Măsura de a închide școlile nu are efect. Trebuie să rupi lantul epidemic, dar nu prin ținerea elevilor și studenților acasă.

Soluția este, de exemplu, o campanie de vaccinare. Până acum, autoritățile au demonstrat că sunt incapabile în acest sens. Nu știu cum să procedeze, iar privații nu sunt motivați să acționeze pentru că vacccinurile nu sunt compensate. Medicamentele nu pot fi promovate la televizor, publicitatea este permisă, însă, în cazul vaccinurilor. Societatea occidentală recunoaște, astfel, importanța vaccinării. La fel și sistemele de asigurări, a mai spus Val Vâlcu.

Citiți pe DC MEDICAL un editorial scris de Val Vâlcu.

Informare cu privire la virusul gripal

Vineri, 25 ianuarie 2019, școlile vor fi închise.

”În data de 25 ianuarie se suspendă cursurile în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din ţară. Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv al anului şcolar, stabilite de Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ şi comunicate MEN”, se menţionează în ordinul ministrului. Ordinul a fost emis având în vedere adresa Ministerului Sănătăţii care informează cu privire la virusul gripal.

Ministerul Sănătăţii a informat astăzi Ministerul Educaţiei Naţionale despre situaţia privind evoluţia infecţiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor şcolare pentru data de 25 ianuarie. Această măsură a fost aprobată printr-un Ordin al ministrului Educaţiei Naţionale. Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarată oficial zi liberă, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivităţi”, precizează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel