Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  24 ianuarie, la TV. Remus Borza: Sunt supărat. N-am văzut așa ceva!-VIDEO

taxa radio-tv
taxa radio-tv

Unirea Principatelor (Mica Unire) a avut loc la 24 ianuarie 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate – la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească.

Deputatul independent Remus Borza, cunoscut drept "salvatorul Hidroelectrica", a spus la DC News, în cadrul "Borza Analytica", că și-ar fi dorit ca jurnaliștii și oamenii politici să dea mai multă importanță acestui subiect.

"Este și anul Centenarului Marii Uniri. 24 ianuarie este prima mare sărbătoare din 2018. Sunt supărat. N-am văzut prea mult entuziasm la nivelul clasei politice. Nici programele televiziunilor nu au fost adaptate pentru a celebra cum se cuvine un atare moment definitoriu și fundamental pentru crearea și formarea statului unitar național. Fără Mica Unire nu ar fi existat Marea Unire.

Unirea nu s-a făcut din senin

Mi-ar fi plăcut să văd deontologii și comentatorii punând accente pe acea generație de aur. Vorbesc despre generația pașoptistă. Putem număra în Transilvania, Bucovina, Țara Românească și Moldova peste 100 de lideri extraordinari, animați de patriotism, viziune, idealuri. Unirea nu s-a făcut din senin. Ea a fost gândită în laboratoarele Revoluției pașoptiste cu foarte multă consecvență și determinare. Această determinare nu o mai văd astăzi la clasa politică. Noi vorbim conceptual, formal, declarativ, ne place când auzim 'proiect de țară', sună pompos, dar, măi, fraților... acum 159 de ani, niște români, care nu aveau confortul zilelor noastre, au imaginat și au construit un astfel de proiect. Trebuie să asociem acest moment de glorie din istoria poporului român cu figura profetică, providențială a lui Alexandru Ioan Cuza. El a avut o domnie scurtă, mai puțin de șase ani. Alexandru Ioan Cuza a făcut de trei ori mai multe reforme decât s-au făcut pe perioada lui Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea sau Mihai", a zis Remus Borza la DC News.

Iată răspunsul integral:

Vezi interviul full click aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel