2019: Trei premii pentru echipa României la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI)

informatică
informatică

Lotul național de informatică a obţinut trei medalii (o medalie de aur şi două medalii de argint) la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 23 - 29 iulie, la Bratislava (Slovacia).

Medalia de aur a fost cucerită de Theodor Pierre Moroianu (clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București). Laura Ioana Georgescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) și Bogdan Sitaru (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel, jud. Argeș) și-au trecut în palmares medalile de argint.

Din echipa României, însoțită și coordonată de prof. Adrian Panaete (Colegiul Național „A. T. Laurian" din Botoșani) și Radu Alexandru Muntean (student, Deputy leader), a făcut parte și Alexandru Petrescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din București.

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a întâmpinat și felicitat delegația țării noastre pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă".

La concursul din acest an au participat 55 de concurenți din 14 ţări.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel