2019 secretul longevității. Gimnastica nu este soluția

2019 - gimnastică
2019 - gimnastică

Cele mai sănătoase regiuni ale lumii arată că secretul longevității nu ține de mersul la sală de gimnastică. Care este secretul, de fapt? Aflați în rândurile de mai jos.

Mersul zilnic la sală nu este suficient pentru a fi sănătos și a trăi mult. Revista americană "Time" a arătat care sunt cele cinci locuri din lume în care oamenii trăiesc mai sănătos. Este vorba despre ceea ce se numește Zona Albastră din care fac parte Sardinia în Italia, Okinawa în Japonia, Nicoya în Costa Rica, Loma Linda în California și Ikaria în Grecia.

Unul dintre aspectele care unește aceste regiuni cu o speranță de viață ridicată este că locuitorii săi nu petrec timp mult făcând exerciții extreme, dar au o rutină care le permite să se miște în timpul zilei, fie pentru muncă, fie pentru hobby. Simplu, nu? Plimbarea, în mod regulat, este secretul longevității.

Oamenii care merg des la sală și trag de fiare se pot lăuda cu un trup lucrat, dar nu sunt neapărat mai sănătoși decât o persoană care nu ridică greutăți, dar care merge pe jos în mod regulat. Acest lucru sună ca o utopie. După cum afirmă portalul american "Quartz", acum 100 de ani, doar 10% din locurile de muncă erau sedentare; acum proporția este de 90%. Parcă lucrurile nu mai par așa incredibile...

Plimbarea, secretul longevității


Putem rezuma cele de mai sus într-o idee clară: cu cât vă deplasați mai mult pe parcursul zilei, cu atât este mai bine. Pentru a face acest lucru, trebuie să lăsați mașina acasă și să mergeți pe jos la muncă. Dacă acest lucru nu este posibil, o puteți face cel puțin până la metrou. 

O altă recomandare ar fi să mergeți cu bicicleta. Această mică schimbare vă va face să fiți mai fericiți. Potrivit studiilor, folosirea mașinii sau transportului în comun pentru a merge la birou este una dintre cauzele de anxietate și de stres zilnic, scrie revistagq.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel