Urmărește emisiunea live


UPDATE: Reacția ministrului Sănătății. Sunt 24 de elevi afectați/ 18 copii sunt la spital, după dezinsecția în școală

Spital foto ilustrativ
Spital foto ilustrativ

Elevi din clasele a cincea, a șasea și a șaptea, de la Liceul German din Arad, au ajuns la Spitalul Județean Arad, în urma dezinsecției în școală. DSV se află pentru verificări, în liceu. 

UPDATE: Ministerul Sănătăţii precizează că numărul copiilor de la Liceul Teoretic "Adam Muller Guttenbrunn" care au ajuns la spital, luni, cu erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături se ridică la 24, simptome care ar fi fost provocate de o deratizare care s-a făcut în sălile de curs.

Ministerul Sănătăţii a anunţat anterior că a dispus un control mixt de urgenţă la unitatea şcolară.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, starea de sănătate a copiilor, aceştia rămânând sub supraveghere, fără a necesita internare.

"Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timişoara o astfel de situaţie să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operaţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, dar se pare că la Arad nimeni nu şi-a făcut treaba. Iată cum, 20 copii au ajuns la UPU cu iritaţii faciale şi oculare, pentru că, în continuare, operaţiunile DDD se fac după ureche. Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar şi a Inspecţiei Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum firmele care folosesc biocide au fost controlate. Vor fi măsuri drastice, iar cei vinovaţi care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiţi să schimbăm radical legislaţia", a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii, citat în comunicat, conform Agerpres. 

UPDATE: Numărul elevilor de la Liceul German din Arad care au ajuns la spital după ce s-au simțit rău a crescut la 18. La liceu, autoritățile caută cauza care a dus la intoxicarea copiilor, în timp ce administratorul firmei care a făcut dezinsecția în școală a fost chemat la sediul IPJ, conform Mediafax. 

Simina Roz, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Arad, a dat mai multe informații, la Digi24. 

Conform sursei citate, acum sunt la spital cinci elevi, urmând să ajungă alți nouă, de la domiciliu. Cei care sunt deja internați prezintă erupții la nivelul corpului și pe față. În plus, au și ochii iritați. 

Vineri ar fi fost făcută deratizarea în Liceul German, iar unul dintre părinți este de părere că aceasta ar fi fost cauza, conform Special Arad. Directorul liceului se află în drum spre spital. Se pare că firma care a făcut deratizarea ar fi cea care a câștigat licitația la Primărie, o firmă din Deva. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel