130 de animale salvate dintr-un incendiu, în Bistriţa

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Două persoane, de 18 ani și 42 de ani din localitatea Cormaia, județul Bistrița-Năsăud, au fost intoxicate cu fum și au suferit atacuri de panică după ce casa în care locuiau și anexele gospodărești au luat foc, marți noaptea, din cauza unui scurtcircuit electric.

Șase autospeciale de stingere ale pompierilor militari și voluntari de pe Valea Șomeșului au intervenit, marți noaptea, la un incendiu în localitatea Cormaia care a cuprins o locuință și mai multe anexe în care se aflau peste 130 de animale. Sătenii și pompierii au reușit să scoată la timp toate animalele, iar pramedicii au intervenit în cazul a două persoane – una de 18 ani și o alta de 42 de ani - care au fost intoxicate cu fum și au suferit atacuri de panică.

„Două persoane în vârstă de 18 ani și 42 de ani au primit asistență medicală din partea paramedicilor, prezentau atacuri de panică și ușoare intoxicații cu fum, dar nu s-a impus transportul acestora la spital. Intervenția a durat aproximativ 4 ore și jumătate, mai ales din cauza cantității mari de materiale combustibile din cele două anexe afectate de incendiu. În anexe erau adăpostite mai multe animale: ovine (aproximativ 100) și porcine (cca. 30), majoritatea dintre ele fiind evacuate de proprietari și vecini până la sosirea pompierilor. Până la final, toate animalele au fost scoase vii” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Marius Rus citat de Mediafax.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric la instalația uneia dintre anexele cuprinse de incendiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel