12 iunie - Ministru, demisie din funcție

Guvernul României
Guvernul României

Un ministru de stat a demisionat din funcție la data de 12 iunie.

Este vorba despre Gheorghe Pogea, care a demisionat din funcţia de ministru de stat pentru coordonarea activităţilor economice la data de 12 iunie 2006.

Iată sumarul evenimentelor interne prezentat de Mediafax:

1839 - A avut loc primul meci de baseball din America.

1934 - La Londra au fost inaugurate trecerile de pietoni.

1993 - A avut loc congresul de constituire a CNSLR - Frăţia, centrală sindicală ce reuneşte membrii Confederaţiilor Frăţia, CNSLR, Univers şi ai federaţiilor Petrol şi Radiocomunicaţii.

1993 - A fost elaborată "Carta Albă" a sistemului de asistenţă socială din România.

1995 - Cele două Camere ale Parlamentului României au respins moţiunea simplă depusă de partidele de opoziţie din afara CDR, privind integrarea euroatlantică.

1996 - Banca Naţională a României a lansat prima emisiune de euro-obligaţiuni pe piaţa internaţională de capital - Eurobonds - prin intermediul băncii americane de investiţii Merrill Lynch.

1996 - Pedepsele agravante pentru ziarişti, prevăzute în articolele 205, 206 Cod Penal, privind insulta şi calomia, au fost eliminate prin vot de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

2002 - Papa Ioan Paul al II-lea a acceptat demisia episcopului american de Lexington (Kentucky), Monseniorul Kendrick Williams, acuzat de pedofilie.

2002 - Guvernul moldovean a interzis utilizarea formulei "limba şi literatura română" în documentele oficiale, motivând că în Constituţie limba de stat este "limba moldovenească".

2003 - Ministerul Public a anunţat că procurorii Parchetului Curţii Supreme de Justiţie au dispus scoaterea de sub urmărire penală a jurnalistului Andrei Gheorghe pentru infracţiunea de deţinere de droguri.

2005 - Pugilistul american Mike Tyson, fost campion mondial la categoria grea, a anunţat, la finalul meciului pierdut în faţa irlandezului Kevin McBride, că aceasta a fost ultima sa luptă.

2006 - Gheorghe Pogea demisionează din funcţia de ministru de stat pentru coordonarea activităţilor economice

2007 - Scurtmetrajul "Lampa cu căciulă", în regia lui Radu Jude, a câştigat premiul cel mare la Festivalul filmelor de scurtmetraj desfăşurat la Hamburg.

2008 - Instanţa supremă a decis că prezenţa icoanelor în şcoli este legală, admiţând recursul Ministerului Educaţiei la decizia instanţei inferioare, care a menţinut recomandarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării de scoatere a simbolurilor religioase din unităţile de învăţământ.

2011 - A încetat din viaţă omul de afaceri Mihai Cârciog, unul dintre fondatorii cotidianului Evenimentul zilei; a înfiinţat în anii '90 revistele Expres, Expres Magazin, Infractorul, Telegraf - Constanţa, Academia Caţavencu, Cuvântul, Vip, posturile Tele 7abc, SOTI NEptun, TV89 Timişoara. (n. 1 octombrie 1940)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel