EXCLUSIV  1 MAI. Dan Barna (USR), despre cine e azi muncitorimea: Apărăm drepturile tuturor cetățenilor

Dan Barna a vorbit la DC NEWS despre 1 Mai, ziua muncii.

În condițiile în care 1 Mai și-a pierdut conotația în sensul în care marea masă a muncitorimii din ultimele decenii practic a dispărut, astăzi, ”muncitorimea” este reprezentată de cei care lucrează la multinaționale.

Dar dacă înainte IMGB sau Republica puteau strânge 10.000 sau 15.000 de oameni, pe locurile vechilor fabrici s-au ridicat mall-uri și centre comerciale unde lucrează aproximativ 300 de persoane. Chiar dacă cei care lucrează azi în corporații și care reprezintă ”muncitorimea” nu sunt sindicalizați, Dan Barna transmite că USR le reprezintă interesele.

„Ceea ce la 1900 era muncitorimea care lucra la țesătorie, cărbuni, mașinării, oțelărie, acum se lucrează într-o zonă, să zicem a corporațiilor, a industriei creative, într-o zonă a serviciilor în sens larg. De fapt, populația sau cetățenii modernizatori ai României, în ziua de azi, sunt exact acești tineri, adulți sau cei care sunt deja spre vârsta a doua sau a treia care lucrează în aceste companii și firme. Până la urmă vorbim mai mult de companii și mai puțin de fabrici. Numărul de fabrici în România, în sensul tradițional, e într-un număr foarte scăzut”, a explicat Dan Barna.

USR strânge semnături de 1 Mai

Acesta a mai adăugat că de 1 Mai, membrii USR, vor ieși pentru a semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”, Dan Barna precizând că „e o oportunitate foarte bună. Colegii din filiala Mangalia și filiala Constanța vor fi pe litoral, pentru că e de anticipat că o să fie foarte multă lume acolo”.

Totodată, Dan Barna a mai spus că USR apără și drepturile cetățenilor. 

„Noi milităm pentru o economie deschisă în care să fie încurajată inițiativa privată. Inițiativa privată și antreprenoriatul se face exact cu oameni, cu cetățeni. Noi credem că rolul statului trebuie să fie diminuat în favoarea rolului inițiativei private”, a mai precizat liderul USR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel