1 Decembrie. Ziua Națională a României, marcată de Google. Surpriză pe internet

Google
Google

Google a postat duminică un doodle special dedicat Zilei Naţionale a României, cu mesajul "Ziua Marii Uniri 2019".

Pe imaginea de start stă scris numele motorului de căutare, iar în medalion flutură drapelul României.

(w670)

Filmul de 2,22 de minute, postat de Google, începe cu un mesaj dedicat acestei zile: "Marea Unire din 1918 a fost procesul istoric în urma căruia toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în anul 1918 în cuprinsul aceluiaşi stat naţional, România" şi continuă cu o imagine cu harta ţării "îmbrăcată" în drapelul naţional, cu mesajul "1 Decembrie. Iubeşte România! Arborează drapelul naţional!", iar în fundal se vede steagul României, alături de cel al Uniunii Europene.

Textele următoare cuprinse în doodle special dedicat Zilei Naţionale a României transmit mesaje din istoria ţării. Primul mesaj face referire la Mica Unire: "Etape preliminare au fost Mica Unire din 1859 a Ţării Moldovei cu Ţara Românească şi dobândirea independenţei în urma războiului din 1877-1878, pe fondul renaşterii naţionale a românilor, în parcursul secolului al XIX-lea", iar cel de-al doilea la momentul constituirii României Mari: "Unirea Basarabiei, a Bucovinei şi, în cele din urmă, a Transilvaniei cu Regatul României (aşa zisul Vechi Regat) a dus la constituirea României Mari", informează Agerpres.

Filmul mai prezintă imagini de la 1 decembrie 1918, dar şi de la paradele militare organizate în prezent şi se încheie cu mesajul "La Mulţi Ani, ROMÂNIA!" scris pe culorile drapelul naţional.

Google îşi modifică logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

În ultimii ani, Google a marcat Ziua Naţională a României prin logo-uri speciale, dar şi anumiţi români celebri sau tradiţii precum Constantin Brâncuşi, George Enescu, I.L. Caragiale, Elisa Leonida Zamfirescu (prima femeie inginer din lume) sau Mărţişorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel