Zvon - Putin, lui Barroso: Ocup Kievul în două săptămâni, dacă vreau

Președintele rus Vladimir Putin ar fi lăsat să se înțeleagă în timpul unei conversații telefonice cu șeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, că armata rusă nu trebuie să depună mare efort pentru a invada într-adevăr Ucraina.

Informații pe surse vehiculate în presa internațională spun că, în ultima convorbire telefonică între Vladimir Putin și Jose Manuel Barroso, oficialul UE i-a reamintit liderului de la Kremlin că este acuzat de invadarea Ucrainei. În acel moment, președintele Rusiei ar fi răspuns: "Dacă într-adevăr aș vrea să invadez Ucraina, în două săptămâni aș fi în (capitala) Kiev".

În presa internațională și pe rețelele de socializare circulă în diferite nuanțe replica acidă a lui Vladimir Putin. Potrivit cotidianului italian La Repubblica, Putin "l-a amenințat" pe Barroso că dacă vrea poate ocupa Kievul în două săptămâni.

Publicația italiană relatează că Barroso a luat cuvântul în cadrul unei reuniuni cu liderii statelor membre UE, când a menționat că tocmai a discutat cu Putin la telefon. Șeful CE a povestit că, atunci când l-a întrebat despre militarii trimiși în Ucraina, președintele rus a trecut la amenințări: "Problema nu e asta, ci aceea că, dacă vreau, în două săptămâni ocup Kievul", ar fi răspuns liderul de la Kremlin, conform lui Jose Manuel Barroso.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel