Zona cerebrală care stă la baza fericii, identificată

O echipă de cercetători japonezi de la Universitatea din Kyoto au localizat zona cerebrală responsabilă de gradul de fericire pe care îl simțim. relatează 20minute.fr.

Emoţia este un produs pur al creierului nostru, susțin oamenii de știință japonezi, care au folosit imagistica prin rezonanță magnetică (IRM) pentru a localiza sursa fericirii și care sunt structurile cerebrale implicate.

Echipa condusă de doctorul Waturu Sato a ajuns la concluzia că răspunsul la întrebările lor este oferit de precuneus, o zonă a lobului parietal considerată sediul emoțiilor pozitive legate de anumite episoade din viață.

Pornind de la ipoteza că fericirea poate fi considerată o experiență subiectivă bazată pe emoții simțite mai mult sau mai puțin intens, în funcție de persoană, cercetătorii au folosit IRM pentru a scana creierul a 51 participanți la un experiment menit să măsoare gradul de fericire și intensitatea emoțiilor. De asemenea, voluntarii au răspuns la un chestionar destinat evaluării nivelului lor de fericire, scrie Agerpres.

Cercetătorii au descoperit că participanții cei mai fericiți erau cei care aveau un excedent de materie cenușie în precuneus, aceeași regiune a lobului parietal responsabilă pentru intensitatea emoțiilor pozitive sau negative.

În analiza lor, publicată în revista Scientific Reports, echipa japoneză a subliniat că "precuneusul persoanelor fericite, care au tendința de a simți emoțiile într-o manieră pozitivă, mai intensă (...) este mai voluminos".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel