Ziua Drapelului. Ceremonie în Piaţa Tricolorului

Drapelul naţional al României a fost înălţat duminică în Piaţa Tricolorului din Bucureşti în cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, şi ministrul de Interne, Petre Tobă.

În cadrul ceremoniei, care a fost organizată de Ministerul Apărării Naţionale, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti şi Primăria Capitalei, drapelul a fost adus în piaţă de militari din cadrul Brigăzii 30 Gardă 'Mihai Viteazul' şi a fost binecuvântat de un preot militar. Evenimentul a culminat cu ridicarea pe catarg a Tricolorului, în acordurile Imnului naţional.

'Drapelul tricolor, ca însemn naţional, ne vine de la Revoluţia Paşoptistă, iar Ziua Drapelului Naţional care a fost reinstituită în 1998 aduce cu tărie în centru acest important simbol naţional, simbolul a tot ceea ce este mai de preţ din ce am moştenit de la înaintaşii noştri - şi anume România în cadrele ei suverane, independente, de integritate teritorială şi unitate naţională. Eu cred, în această zi, că pe măsură ce România se întăreşte, pe măsură ce se dezvoltă şi se modernizează din ce în ce mai puternic, în acelaşi fel, cu aceeaşi intensitate, şi drapelul şi culorile sale intră mai profund în fiinţa şi în sufletul nostru', a afirmat ministrul Apărării, Mihnea Motoc, la finalul ceremoniei. La rândul său, ministrul de Interne, Petre Tobă, a afirmat că 26 iunie este o zi importantă pentru România.

'Este foarte important că şi cu această ocazie Ministerul Apărării, Ministerul de Interne au fost alături şi ne bucurăm şi de faptul că au fost prezenţi mulţi bucureşteni. Am văzut şi mulţi turişti. Este o zi importantă pentru România şi mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi', a spus Tobă.

Militarii Brigăzii 30 Gardă 'Mihai Viteazul' au defilat şi au prezentat un exerciţiu de mânuire a armamentului, iar Muzica Reprezentativă a MApN a susţinut în final un concert de cântece ostăşeşti.

La acest eveniment au participat reprezentanţi ai unor instituţii civile, militare şi religioase, ataşaţi militari străini acreditaţi la Bucureşti, militari veterani, răniţi şi urmaşii personalului armatei decedat în acţiuni militare, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere. Pentru buna desfăşurare a ceremoniei, efective ale Ministerului Afacerilor Interne - Poliţie, Jandarmerie, Pompieri - au asigurat măsuri pentru menţinerea ordinii publice şi fluenţa circulaţiei, conform competenţelor legale.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel