ZILE LIBERE. ÎNĂLȚAREA DOMNULUI și 24 IANUARIE ar putea fi declarate ZILE NELUCRĂTOARE de PARLAMENT

Un grup de parlamentari a inițiat un proiect de lege care ar putea bucura milioane de români. 25 de deputați și senatori vor ca Ziua Înălţării Domnului şi ziua de 24 ianuarie să fie declarate zile libere.

Proiectul de lege iniţiat de 25 de parlamentari PSD, PNL, PP-DD şi PC-PLR se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, aceasta fiind forul decizional, după ce Senatul a respins propunerea, scrie romaniatv.net.

Iniţiatorii propun completarea Codului Muncii, astfel încât să fie declarate sărbători legale în care nu se lucrează Ziua Înălţării Domnului- Ziua Eroilor (a 40-a zi după Sfintele Paşti) şi 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române.

Vezi aici proiectul de lege și expunerea de motive

Românii au cele mai puține zile libere din Europa de Est

Rezultatele unui studiu recent arată că România se află printre ţările europene cu cele mai puţine sărbători declarate zile libere prin lege, la nivelul Europei Centrale şi de Est fiind pe ultimul loc.

Codul Muncii prevede 12 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor publice sau religioase, respectiv câte două zile pentru Anul Nou, Paşte, Rusalii şi Crăciun şi câte o zi pentru Ziua Internaţională a Muncii, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României. În 2014 însă, din cele 12 zile, doar nouă sunt în timpul săptămânii.

În comparație, finlandezii beneficiază de 15 zile libere legale, rușii - de 14, iar slovacii - de 13. De partea cealaltă, angajații din Marea Britanie, Olanda și Ungaria au parte de doar 8 zile nelucrătoare pe an.

Citește și: Zile libere în plus pentru români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel