EXCLUSIV  Zile de foc în USR. Strategia lui Nicușor Dan: De ce tace

Zile de foc pentru USR. De astăzi până duminică, partidul lui Nicușor Dan își alege președintele. 

Candidații USR

Congresul USR are loc la Cluj-Napoca. Este primul congres din istoria USR. La președinția partidului candidează Nicușor Dan, deputatul de Cluj, Emanuel Ungureanu, Șerban Marinescu și Florina German. Clotilde Armand, Cristian Ghinea și Vlad Alexandrescu candidează pentru postul de vicepreședinte. Pentru unul dintre cele 20 de locuri din Biroul Naţional s-au înscris peste 50 de candidaţi, iar primii şapte candidaţi vor fi vicepreşedinţi ai partidului. 

De ce tace Nicușor Dan

Nicușor Dan s-a remarcat prin tăcere și absență din spațiul public în ultima vreme, mai ales după două episoade virale, unul în care, în timpul unui interviu, se ștergea cu mâna în nas, altul care, întrebat de ce USR nu este de acord cu Legea grațierii din Parlament, s-a bâlbâit și a încurcat explicațiile. 

Strategia de comunicare a lui Nicușor Dan, după acele momente penibile, nu a mai inclus presa, alegând să nu răspundă la telefoanele jurnaliștilor. 

[citeste si]

Jurnalistul Val Vîlcu este de părere că ”Nicușor Dan e fondatorul USR, are cele mai mari șanse să fie ales președinte, să-și securizeze poziția de lider. În ecuația asta, nu avea ce câștiga dacă avea apariții publici, dădea declarații, interviuri, pentru că oricum el este cel mai notoriu dintre candidați. Așa se explică tăcerea. Nu a vrut să riște să intre într-un conflict, să facă o gafă, orice îi poate afecta poziția. Cei care se află pe locul întâi nu are rost să agite, să dea motive de scandal celor de pe locul al doilea”. 

În același timp, jurnalistul a remarcat că Dacian Cioloș și-a activat platforma înainte de Congresul USR, cele două formațiuni își dispută același electorat, fostul premier și-a pus ca imagine reprezentantivă amplele proteste din Piața Victoriei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel