Zeci de percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe. Zeci de milioane de lei, furați

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, efectuează, joi dimineaţă, percheziţii în municipiul Bucureşti şi în trei judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Potrivit unor comunicate emise de IJP Prahova şi PCA Ploieşti, 34 de percheziţii au loc în acest dosar la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi din judeţele Prahova, Ilfov, Suceava, Iaşi, acţiunea vizând un grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Anchetatorii spun că, în perioada 2012-2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. Astfel, administratorii unui număr de 20 de societăţi comerciale au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale având ca drept scop sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor. Concret, prin intermediul acelor firme ar fi fost efectuate operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

'În baza facturilor emise de societăţile 'fantomă' controlate de suspecţi, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 117.746.750 lei', se arată în documentele citate.

În urma percheziţiilor, 27 de mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri. În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii până la concurenţa prejudiciului creat.

Percheziţiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IJP Prahova, al poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Capitalei şi IPJ Iaşi, IPJ Suceava şi IPJ Ilfov, la acţiune participând 100 de poliţişti. Totodată, activitatea este sprijinită de jandarmi din cadrul Grupării Mobile 'Matei Basarab' Ploieşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel