Zborul MH370: Malaezia va publica raportul propriei anchete

Malaezia va publica, săptămâna viitoare, un raport preliminar asupra dispariţiei avionului de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, a anunţat premierul Najib Razak, al cărui guvern a fost aspru criticat din cauza lipsei de transparenţă în anchetă, scrie AFP.

”Am cerut unei echipe de experţi să studieze acest raport şi este probabil să fie publicat săptămâna viitoare”, a declarat prim-ministrul într-un interviu difuzat joi seară de postul american de televiziune CNN.

Guvernul de la Kuala Lumpur nu a dezvăluit nimic până în prezent din ancheta pe care o efectuează asupra dispariţiei zborului MH370, pe 8 martie, în continuare inexplicabilă.

Avionul avea la bord 239 de persoane, majoritatea chinezi şi malaezieni, şi efectua o cursă între Kuala Lumpur şi Beijing.

După ce dintr-un motiv necunoscut şi-a schimbat brusc traiectoria la o oră după decolare, zborul MH370 s-ar fi prăbuşit în sudul Oceanului Indian, la circa 1.600 de kilometri nord-vest de Perth (coasta de vest a Australiei), potrivit datelor oferite de sateliţi.

VEZI ȘI: Teoria care aruncă în aer misterul zborului MH370: Guvernul ascunde informații

În pofida uriaşelor operaţiuni de căutare, cu avioane, nave şi submarine, nu a fost descoperită nicio urmă.

Malaezia a devenit foarte repede ţinta criticilor după dispariţia aparatului, din cauza unui haotic răspuns iniţial: informaţii contradictorii şi indicii importante nedezvăluite - un radar a înregistrat trecerea avionului la scurt timp după schimbarea traiectoriei, însă nimeni nu a reacţionat -, stârnind furia familiilor celor dispăruţi.

În interviul acordat CNN, premierul a menţionat că guvernul său nu este încă pregătit să declare decedate persoanele aflate la bordul zborului MH370.

'La un moment dat, voi fi, dar în prezent trebuie să luăm în considerare sentimentele celor apropiaţi, pentru că unii dintre aceştia au afirmat în public că nu sunt pregătiţi să accepte (decesul rudelor) până când nu găsim o dovadă concretă' a prăbuşirii avionului, a adăugat Najib Razak.

Este însă 'dificil să îţi imaginezi altceva' decât moartea pasagerilor, a precizat el în interviul amintit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel