Wim Fissette o analizează pe Simona Halep după eliminarea de la Roland Garros 2015: Care sunt cauzele înfrângerilor

Wim Fissette, antrenorul alături de care Simona Halep a obţinut cele mai mari performanţe ale carierei, a analizat prestațiile fostei sale eleve și a explicat cauzele înfrângerilor suferite de aceasta în ultima vreme.

Tehnicianul care acum o pregăteşte pe Victoria Azarenka (locul 27 WTA) a vorbit în presa din Belgia despre înfrângerea surprinzătoare suferită de Simona Halep în turul secund de la Roland Garros 2015, cu Mirjana Lucic-Baroni (Croaţia, 70 WTA), scor 5-7, 1-6.

Vezi și: Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros 2015: ”E ziua în care …”

Dificultăți în gestionarea presiunii

În opinia belgianului, Simona Halep întâmpină mari probleme atunci când se află sub presiune, neştiind să gestioneze momentele tensionate: "Am văzut un set şi jumătate din meciul ei. Da, am rămas surprins. Înaintea turneului, Simona era una din preferatele mele la câştigarea titlului. Nu pentru că aş fi eu un expert, dar am fost influenţat de rezultatele bune din acest sezon. A câştigat Indian Wells, a făcut semifinală la Miami, dar iată că în turneele de Grand Slam nu prea are succes. Simona are dificultăţi în a gestiona presiunea. Ei bine, pe lângă asta, Lucic este jucătoarea care a învins-o şi anul trecut, la US Open. Nu e o jucătoare pe placul Simonei. Ea are dificultăţi cu jucătoarele care lovesc mingea puternic. Trebuie să înveţe cum să joace în astfel de meciuri".

Reporterul de la site-ul sporza.be a adus în discuţie şi aşteptările pe care le au de la Simona Halep fanii din România, unde lumea a devenit brusc înnebunită după tenis.

Wim, care a lucrat cu Simona în 2014, a replicat surprinzător, spunând că jucătoarea în vârstă de 23 de ani trebuie să-şi asume rolul de vedetă, potrivit prosport.ro: "Desigur, este un nou statut pentru ea. Simona trebuie să înveţe să se ocupe de relaţia cu fanii. Dacă joci o finală de Grand Slam, toată lumea se aşteaptă să o faci din nou. În timp, toată lumea vrea să o bată. Toate celelalte jucătoare vor să o învingă şi toate caută soluţii pentru asta. Deci, Halep trebuie să progreseze tot timpul".

Citește și: Ultimă Oră! Irina Begu a pierdut azi la Roland Garros 2015

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel