Washington Post cere înarmarea Ucrainei: Obama riscă să distrugă guvernul de la Kiev

Cotidianul american Washington Post scrie, într-un comentariu al boardului editorial, că președintele american Barack Obama riscă să dărâme guvernul de la Kiev și să aprindă un conflict mai larg cu rușii prin refuzul său de a oferi ajutor militar Ucrainei.

Publicația amintește o declarație a lui Andriy Parubiy, vicepreședinte al Parlamentului ucrainean, care susține că următoarea țintă a lui Vladimir Putin este orașul-port Mariupol, care îi va servi drept nod de legătură cu peninsula Crimeea.

Parubiy a mai spus că decizia lui Putin de a semna al doilea armistițiu de la Minsk a fost una tactică. Astfel, zice oficialul ucrainean, liderul de la Kiremlin a reușit să înlăture ceea ce părea un momentum politic la Washington în favoarea înarmării Ucrainei.

Deși înalți oficiali ai Departamentelor de Stat și Apărării sunt în favoarea livrării de arme Ucrainei, președintele american Obama rezonează cu ideea Angelei Merkel că o astfel de măsură ar provoca escaladarea conflictului. El arată, într-o serie de argumente pe care Washington Post le califică "convingătoare", că dacă forțele ucrainene ar putea urmări tancurile rusești cu drone și le-ar lovi cu proiectile antitanc, un asalt asupra orașului Mariupol ar fi costisitor pentru Putin, care probabil s-ar retrage.

Dar așa, eșecul Vestului de oferi suport militar "este o invitație pentru Putin să purceadă", spune Parubiy. "Și o va face, până când este oprit cu forța".

"Prin refuzul de a livra arme Ucrainei și a pedepsi atacul de la Debalțevo, dl. Obama riscă să distrugă guvernul de la Kiev pe care îl susține și invită la un conflict mai amplu cu Rusia", conchide Washington Post.

Vladimir Putin amenință că lasă Ucraina și Europa fără gaze

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel