Vulcana-Pandele, comuna din Dâmbovița, supravegheată video non-stop

Camere
Camere

Primarul unei comune din România a investit 100.000 de lei în 18 camere de supraveghere video ca să mențină ulițele sigure. 

De la sfârşitul săptămânii trecute, toată suflarea din Vulcana-Pandele, judeţul Dâmboviţa, se poate simţi în siguranţă, întrucât localitatea lor este supravegheată video, uliţă cu uliţă, relatează Digi 24.

Pe străzile celor patru sate ale comunei au fost montate camere video în intersecţii, la primărie, pe terenurile virane şi chiar în cimitir. Autorităţile locale au plătit 100.000 de lei pentru instalarea camerelor pe stâlpi, pentru reţele de transmisie a datelor, pentru un echipament de stocare a imaginilor şi pentru monitoarele pe care se vede tot ce mişcă în comună.

"La şcoala din satul Gura Vulcanei şi, bineînţeles, la o intersecţie cu staţie de autobuz, Crucea Eroilor, avem şi un magazin unde se mai strâng tot felul de cetăţeni. Din punct de vedere al prevenţiei, am considerat necesar să fim cu un pas înainte", a declarat Marius Boştinaru, viceprimarul din Vulcana-Pandele.

Imaginile filmate de camerele din comună pot fi urmărite în timp real de la primărie şi de la postul de Poliţie. Cele 18 camere instalate până acum filmează non-stop, iar înregistrările se păstrează pentru cel puţin 20 de zile.

Una dintre camere a fost instalată și în cimitiul din Vulcana-Pandele, din cauza furturilor repetate de flori de pe morminte. 

Banii au venit de la bugetul local, însă autoritățile locale vor să mai investească alți 50.000 de lei pentru achiziționarea altor 14 camere video.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel