Vulcan în Filipine, erupție eminentă

Presiunea a crescut în interiorul vulcanului Mayon din Filipine, fapt pentru care autoritățile au început să ia primele măsuri, una dintre ele fiind restricționarea circulației din zonă.

Coloane de abur au fost observate, luni, la vulcanul din provincia Albay, pe măsură ce magma s-a ridicat. Vulcanul este situat la 330 km sud-est de Manila și a mai erupt până acum de 50 de ori.  Cea mai violentă erupție s-a produs în anul 1814, când mai mult de 1.200 de persoane au fost ucise și un oraș a fost îngropat în noroi vulcanic, conform Agerpres.

Aproximativ 50.000 de persoane au fost evacuate din zona extinsă de pericol de opt kilometri din jurul vulcanului încă de săptămâna trecută, după avertismentele că vulcanul ar putea erupe în curând. Guvernatorul din Albay, Joey Salceda a declarat că autoritățile au deplasat și aproape 20.000 de animale din ferme pentru a se asigura că locuitorii nu se întorc la casele lor.

Vulcanul înalt de 2.472 de metri este renumit pentru conul său aproape simetric, care atrage mii de turiști străini și autohtoni în fiecare an.

Citește și: Dezastru în Indonezia! Sute de mii de oameni fug din calea vulcanului  

Autoritățile locale au restricționat excursiile pe distanțe mari și tururile cu ATV-ul la vulcan, din cauza pericolului de erupție, fenomen care este de așteptat să atragă vizitatorii. Au fost identificate șase zone în care vulcanul poate fi privit de turiști în condiții de siguranță.

În mai 2013, explozii bruște din craterul vulcanului au ucis patru turiști străini și un ghid filipinez. O altă erupție care a avut loc în anul 1993 a ucis 79 de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel