Vremea se strică din nou în weekend

Începând de  joi, vremea va redeveni închisă, temperaturile continuă să fie scăzute, iar ploile își fac apariția în mai multe zone din țară.

Joi, valorile termice vor marca o creştere uşoară faţă de ieri în cea mai mare parte a ţării, dar în regiunile estice şi sudice, acestea se vor menţine mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă din an. Cerul va fi mai mult noros, iar izolat şi trecător se vor semnala precipitaţii slabe, ploi sau burniţă, în est şi sud-est şi mai ales ploi şi lapoviţă la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Banat şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade. Izolat restrânse se va semnala ceaţă, potrivit Realitatea TV.

În București, cerul va fi mai mult noros dar condiţiile de burniţă sau ploaie slabă vor fi reduse. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade.

La munte, deşi valorile termice vor marca o creştere uşoară faţă de ieri, vremea se va menţine mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an. Cerul va fi mai mult noros şi trecător se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă pe arii restrânse îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei pe creste.

Vineri, regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele climatologic specifice acestei date din an, exceptând jumătatea nordică a Moldovei, unde vremea se va menține rece pentru această perioadă din an.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade in nordul Moldovei, la Suceava şi 18-19 grade in sudul Banatului.

Cerul va avea înnorări în special în regiunile extracarpatice și la munte, unde însă doar pe arii restrânse va ploua slab. Seara va începe să plouă în vest și sud-vest. Pe crestele montane înalte, precipitațiile pot fi șI sub formă de lapoviță. Local vântul va avea intensificări.

În București, vremea va fi în general închisă. 7-8 grade dimineata si in jur de 14 grade la amiază.

Sâmbătă, vremea va fi în general închisă. Aria ploilor va fi în extindere dinspre regiunile vestice şi sud-vestice, cuprinzându-le treptat şi pe cele centrale, nordice şi de nord-est. Pe crestele montane cele mai înalte, trecător, precipitaţiile pot fi şi sub formã de lapoviţã. Cantitãţile de apã vor depãşi local 10...15 l/mp şi izolat, în special în zona montană, 20...25 l/mp. Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologic specifice acestei date din an.

În Bucureşti, înnorările vor persista, însă doar trecător va ploua slab, îndeosebi în primele ore ale zilei şi spre seară. Dimineaţa, 8-9 grade si temperatura maximă, 16...17 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel