Vremea caldă, dar nu scăpăm de ploi. Prognoza meteo până pe 12 iunie

TRANSILVANIA

Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori medii cuprinse între 22 i 27 de grade, cu cele mai ridicate maxime, ce vor caracteriza o vreme calda, la începutul i sfâritul intervalului, iar cele mai scazute în perioada 3-7 iunie, când vor fi apropiate de mediile climatologic specifice primei saptamâni a lunii iunie. Temperaturile medii nocturne nu se vor modifica semnificativ i se vor încadra, în medie, între 10 i 13 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoza, temporar, se vor semnala averse. Acestea vor aparea pe arii extinse si vor fi mai însemnate cantitativ în 30 mai i în intervalul 2–7 iunie.

BANAT

Prima saptamâna de prognoza începe cu vreme calda, apoi, în intervalul 2-7 iunie, temperaturile vor scadea ușor sub valorile climatologic specifice acestei perioade, adica medii diurne de 23...24 de grade. Din 8 iunie vremea va intra într-un proces de încalzire, astfel ca, la sfâritul intervalului, maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 28 de grade. Regimul termic norturn se va menine mai ridicat decât cel obinuit, iar minimele vor fi cuprinse, în medie, între 12 i 15 grade. Manifestari specifice instabilitaii atmosferice vor fi posibile în fiecare zi, dar în intervalul 2 - 7 iunie cantitaile de apa vor fi mai însemnate.

CRISANA

Vremea va fi calda în primele trei zile, apoi, în intervalul 2-7 iunie, valorile termice vor fi apropiate de cele obinuite la începutul verii, cu maxime de aproximativ 24 de grade. Din 8 iunie i pâna la sfârsitul intervalului de prognoza, temperaturile medii diurne vor crete treptat, spre 27...28 de grade. Valorile medii nocturne nu vor avea variaii semnificative, situându-se între 12 i 14 grade.
Probabilitatea de apariie a averselor însoite de descarcari electrice va fi ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar în 30 mai, precum si în intervalul 2–7 iunie, acestea se vor semnala pe spaii extinse, iar cantitaile de apa vor fi mai însemnate.

MARAMURES

Valorile termice diurne se vor situa în limite normale pentru aceasta perioada i vor oscila, în medie, între 23 i 25 de grade, exceptând prima i ultima zi a intervalului, când se vor înregistra 26...27 de grade, iar vremea va fi calda. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 13 grade în cea mai mare parte a intervalului, excepie facând dimineile de 7, 8 i 9 iunie, când minimele se vor apropia de 10 grade.
Probabilitatea de apariie a manifestarilor specifice instabilitaii atmosferice va fi ridicata în fiecare zi, dar în 30 mai, precum i în intervalul 2–7 iunie se vor înregistra si cantitai de apa mai însemnate.

MOLDOVA

Dupa un început de saptamâna cu vreme calda i o medie regionala a maximelor de 26...28 de grade, temperaturile diurne vor scadea treptat pâna la aproximativ 22 de grade, în 3 și 4 iunie, valori sub cele obinuite în aceasta perioada. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încalzire uoara, astfel ca, la sfâritul intervalului, se vor înregistra, din nou, 26...27 de grade. Temperaturile minime vor varia de la o medie de 14 grade în prima saptamâna, la 11...12 grade între 7 i 9 iunie, urmând a crete din nou spre 14 grade în ultimele zile. Fenomenele specifice instabilitaii atmosferice se vor semnala pe arii extinse în zilele de 31
mai, 2 i 3 iunie, când sunt de ateptat si cantitai de apa mai însemnate, dar ploi slabe, pe spaii restrânse, sunt posibile i în restul intervalului.

DOBROGEA

Pâna în data de 3 iunie, temperatura aerului va fi în scadere de la medii ale maximelor de 26...27 de grade (mai ridicate decât cele normale), pâna la medii de 21 de grade (uor sub cele obinuite în aceasta perioada). Ulterior, valorile termice diurne vor oscila în jurul a 23 de grade pâna la sfâritul intervalului de prognoza, când vremea se încalzete ușor. Temperaturile minime nu vor suferi modificari semnificative de la o zi la alta i se vor încadra, în medie, între 14 i 17 grade. Ploi de scurta durata, însoite i de descarcari electrice, vor fi posibile pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar în zilele de 2 i 3 iunie acestea se vor semnala pe spaii extinse și, izolat, se vor cumula cantitai de apa mai însemnate.

MUNTENIA

Vremea va fi calda în primele trei zile, când mediile maximelor vor fi de 28...30 de grade, apoi temperaturile vor scadea pâna la valori normale pentru aceasta perioada i, în intervalulul 2-8 iunie, se vor situa în jurul a 24...25 de grade. Spre sfâritul intervalului vremea se va încalzi treptat, iar media regionala a maximelor va atinge 28 de grade. Temperaturile medii nocturne nu se vor modifica semnificativ i se vor încadra, în medie, între 13 i 15 grade. Probabilitatea de apariie a fenomenelor specifice instabilitaii atmosferice va fi mai ridicata în 30 i 31 mai, dar i în perioada 2-7 iunie, când se pot înregistra i cantitai mai mari de apa. Ploi izolate, de scurta durata, vor fi posibile i în restul intervalului.

OLTENIA

Prima saptamâna de prognoza începe cu vreme calda i maxime, în medie, de 28...30 de grade. În intervalul 2-9 iunie temperaturile vor scadea spre valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei, adica medii diurne de 24...26 de grade. În ultimele zile de prognoza vremea se va încalzi uor, cu aproximativ 2...3 grade. Regimul termic norturn se va menine mai ridicat decât cel obinuit, iar minimele vor fi cuprinse, în medie, între 13 i 16 grade. Zilnic sunt posibile manifestari specifice instabilitaii atmosferice, dar în intervalul 2 - 8 iunie, acestea se vor semnala pe arii extinse, iar cantitaile de apa vor fi mai însemnate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel